Košarka

"Ne provociram, ali jedno moram da kažem!": Burno obraćanje Svetislava Pešića poslije bronze

Svetislav Pešić poručio da je meč za bronzu trebalo da bude za zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, na osnovu svega pokazanog.

Izvor: Aris MESSINIS / AFP / Profimedia

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić održao je govor svojim igračima na centru terena nakon velike pobjede nad Nemačkom (93:83) u meču za bronzanu medalju. I te kako je Pešić zadovoljan urađenim na Olimpijskim igrama u Parizu, ali istovremeno žali i što Srbija nije uzela "sjajnije" odličje, pošto je to zaslužila po igri.

I to ne krije, odmah poslije meča sa Njemačkom rekao je da je to trebalo da bude utakmica za zlato, a ne za bronzu: "Srećni smo što smo pobijedili danas. Igrali smo čvrsto, kao i protiv SAD. Plan je bio, svi koji prate košarku, znali su da su naše mete bili Denis Šreder i Franc Vagner. Treneri su odradili odličan posao za pripremu odbrane, a znamo da imamo talentovane igrače u napadu. Mislim da su, biću veoma jasan, oba tima zaslužila da igraju finale. Veoma jasan! Ne provociram nikoga, oba tima su zaslužila da igraju finale ovog takmičenja", poručio je Pešić.

Selektor je takođe istakao da je bio u pravu kada je uoči turnira tvrdio da je ovo "najkvalitetniji olimpijski turnir svih vremena" i da je nakon svega srećan što smo učestvovali i sa njega doneli medalju. "Njemačka je jedan od najboljih timova ikad. Mislim da obje ekipe zaslužuju finale Olimpijskih igara", ponovio je još jednom čuveni Kari.

Pogledajte kako je izgledalo slavlje srpskih košarkaša nakon pobjede nad Nijemcima, za četvrtu medalju Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu:

BONUS VIDEO: