Košarka

"Naš glavni cilj je što više srpskih igrača": Direktor Zvezde o strategiji i kako su sačuvali Jaga

Autor Nebojša Šatara

Direktor crveno-bijelih Nemanja Vasiljević govorio je za ruske medije o transferima ovog ljeta.

Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Direktor Crvene zvezde Meridianbet Nemanja Vasiljević govorio je za ruski "Sport Ekspres" tokom nastupa crveno-bijelih na VTB Superkupu i tom prilikom je govorio o prelaznom roku tokom kog je bilo dosta promjena. Otišli su Gilespi, Tompkins, Smart, Hanga, Tobi i Lazarević, dok su na Mali Kalemegdan stigli Plavšić, Kenan, Kalinić, Daum, Dobrić i Miler-Mekintajer. Da li su time u Zvezdi i završili prelzni rok?

"Ovako ću odgovoriti: naš glavni cilj i ideja je da imamo što više srpskih igrača u našem timu, to nam daje dodatnu snagu. Zato uvijek cilјamo igrače iz reprezentacije Srbije. Tako da, osim Ognjena i Nikole, ovog ljeta smo potpisali i Uroša Plavšića. Ovi igrači dijele naše vrijednosti. Mislim da su i sami osjećali da žele da se vrate, tako da su to bili laki pregovori", poručio je Vasiljević.

Tokom ljeta pričalo se i o odlasku Jaga dos Santosa u Rusiju, prije svih u Uniks, ali je Brazilac ostao u Beogradu: "Ja nisam siguran da govorimo konkretno o Uniksu, ali je imao ponudu iz Rusije. Jago dos Santos je ozbiljno razmatrao tu opciju, jer je imao mogućnost da izađe iz ugovora sa nama uz određenu otkupnu klauzulu. I srećom po nas, na kraju je odlučio da potpiše novi ugovor sa Crvenom zvezdom na još tri sezone. Drago nam je što smo uspjeli da pobijedimo u trci za brazilskog pleja, on je važan igrač za nas".

Prema riječima Vasiljevića, Zvezda je potpisala "stvarno dobre igrače i ozbiljno obnovila tim", a podsjeća da će to dovesti do toga da budu jači nego lane. Ipak, ne želi prevelika očekivanja pred start nove sezone jer će ABA liga, u kojoj igra 16 umjesto 14 klubova među kojima i Dubai, postala jača.

"Naš koncept je da idemo iz utakmice u utakmicu, a ne da postavljamo globalne ciljeve. Evroliga je zaista veoma kompetitivna. Svake godine sve više jakih timova se pojavljuje u turniru, sposobnih da se bore za mjesto u plej-ofu. Ako pogledate potpisivanja naših konkurenata, možete sigurno reći da su se i oni osnažili, imaju veoma duboke rostere. Samo se nadamo da će igrači imati minimum povreda i ostati zdravi. Čeka nas duga sezona. Jadranska liga (ABA) se proširila sa 14 na 16 timova, što znači da ćemo imati četiri dodatne utakmice. Vidjećemo kako će ići, ali se nadamo da ćemo uraditi nešto posebno za naše navijače", zaključio je direktor Crvene zvezde.

BONUS VIDEO:

(MONDO)