Košarka

Veliki preokret i slavlje Igokee m:tel u Splitu: Boriša Simanić potvrdio da će biti ogromno pojačanje

Autor Bojan Jakovljević

Aleksandrovčani novu sezonu ABA lige otvorili pobjedom u Splitu.

Izvor: ABA liga/KK Split/Ivica Čavka

Treću godinu zaredom Igokea m:tel nosi bodove iz Splita!

Na otvaranju nove sezone ABA lige, Aleksandrovčani su slavili protiv istoimenog domaćina 79:74, uz veliki preokret u posljednjoj četvrtini.

"Igosi" su odlučujući kvartal riješili u svoju korist rezultatom 20:11, te tako nadoknadili minus (u 31. minutu bilo je 66:59 za Split) i stigli do trijumfa na startu prvenstva. Veliki doprinos pobjedi dao je i Boriša Simanić, koji je bio među najistaknutijim pojedincima na meču.

Reprezentativac Srbije ubacio je deset poena za nešto više od 22 minuta provedena na terenu, uz stoprocentan učinak za dva poena (pet od pet), te četiri promašaja za tri poena. Pritom je imao i četiri defanzivna skoka, te je odmah u prvom meču pokazao da će biti veliko pojačanje za tim Igokee m:tel.

Dragan Milosavljević imao je isti broj poena kao Simanić, dok je kod gostiju najefikasniji bio Brajs Džons, kojem je jedna asistencija nedostajala za dabl-dabl. Ubacio je 13 poena, uz devet asistencija i četiri skoka.

Prvo ime susreta sa 17 poena bio je Šenon Šorter. Košarkaš Splita postigao je 17 poena, uz devet skokova i četiri asistencije, dok su u poraženom timu dvocifren učinak imali još Antonio Jordano (14 poena) i David Škara (11).

Igokea m:tel će i u drugom kolu biti gost, ponovo u Hrvatskoj. U petak će gostovati Zadru, dok će Split na noge Budućnosti.

(MONDO)