Košarka

Stefanović debitovao pobjedom na klupi Igokee, presudila serija 19:1: Kad smo počeli da radimo stvari koje treniramo...

Autor Dragan Šutvić

Trener Aleksandrovčana je upisao pobjedu u prvoj zvaničnoj utakmici na klupi.

Izvor: MN PRESS

Košarkaši Igokee m:tel trijumfom su počeli novu sezonu u ABA ligi.

Igrači Nenada Stefanovića su jadransku turneju (25. septembra gostuju Zadru, op.a.) počeli trijumfom nad Splitom rezultatom 74:79, iako su devet minuta prije kraja za rivalom kasnili devet poena.

"Čestitke mojim momcima na pobjedi. Jako teška utakmica, prvo kolo, nervoza, čini mi se sa obje strane. Nevjerovatno je da su ljudi imali 21 skok, katastrofalno građenje sa naše strane. Mislim da sa takvim građenjem u Zadru nemamo šta da tražimo, međutim pokazali smo karakter na osam razlike, kad smo počeli da radimo one stvari koje i treniramo. Tim je nov, dosta puta se desilo da je cijela petorka nova na terenu, tako da nam je samo potrebno strpljenje. Mislim da smo zaslužili pobjedu odnosnom i vjerovanjem u sebe."

Na ulasku u posljednjih devet minuta "žuti" su bili u prednosti od isto toliko poena, poslije dvojke Šortera. Pozvao je tada bivši strateg FMP-a minut odmora, nakon kojeg su na terenu postojali samo njegovi izabranici, koji su u narednim minutima kreirali seriju 19:1, koja je počela sa dvije trojke Dragana Milosavljevića.

"Sigurno da je to bio jak bitan trenutak utakmice. Dragan je i ostao u timu zato što je naš kapiten i zato što preuzima odgovornost kad treba. Ima taj karakter koji ovom mladom timu treba. Radošić i Stanković su 2006. i 2005. godište, danas su bili na po deset minuta što je sjajno", rekao je Stefanović, pohvalno govorivši o rivalima.

"Rekao sam u najavi da Split izgleda jako dobro. Ispratili smo pripremni period, imali su probleme kao i mi sa nekompletnošću, ali sam siguran da će imati dobru sezonu. Uvjeren sam i da će rijetko ko odavde odnijeti bodove."

Ove večeri u dresu Igokee m:tel zvanični debi imao je Boriša Simanić, koji je zbog teške povrede i operacije, odnosno odstranjivanja bubrega, sa terena odsustvovao godinu dana. Na terenu je Simanić proveo 22 minuta i postigao deset poena, uz četiri skoka.

"Odigrao je dosta dobru utakmicu, vidi se da mu fali minuta i vremena, ali za nas je ogromno pojačanje i vjerujem da će, kad bude dostigao pravu formu, biti još bolji", zaključio je Stefanović.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)