Košarka

Partizan se namučio u "Dudovoj šumi", Žoc vidio ko su lideri: Džouns, Braun i Bonga srušili Spartak!

Autor Haris Krhalić

Uz dosta muke, iako to rezultat na kraju ne pokazuje, Partizan je savladao Spartak u "Dudovoj šumi" u Subotici.

Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Partizan je pobijedio Spartak 89:80 (24:25, 17:19, 18:15, 30:21) u drugom kolu ABA lige, uz mnogo više muke nego što se to očekivalo i nego što to rezultat pokazuje. Spartak je igrao sjajno pred svojim navijačima u "Dudovoj šumi", imali su devet poena prednosti početkom treće dionice, ali su crno-bijeli poslije toga uspjeli da zategnu odbranu, dodatno smanje broj grešaka i da uz to dočekaju da "proradi" šut za tri poena.

U jednom trenutku Partizan je imao 1/13, a potom je Isak Bonga postigao četiri trojke i bio jedan od najvažnijih faktora u pobjedi u Subotici. Bonga je na kraju meč završio sa 13 poena, a od njega su efikasniji bili samo još Karlik Džouns sa 15 (imao i sedam asistencija), odnosno Sterling Braun 21 (imao i pet skokova).

S druge strane Spartak je igrao vrlo dobro u reketu, preko Dušana Miletića (16 poena i devet skokova), Luke Cerovine (12 poena i deset skokova) i Danila Nikolića (15 poena i četiri skoka) ozbiljno je mučio Partizan u reketu, još je i Bolton dodao 15 poena, ali veliki broj grešaka uticao je da domaći "ostanu bez daha" u posljednjoj dionici. Tada je Partizan uspio da stabilizuje svoju igru i da "odbrani" prednost do kraja.

Partizan je tako sa 2-0 počeo sezonu u ABA ligi, dok Spartak ima dva poraza, ali i te kako razloga za optimizam ima Vladimir Jovanović. Crno-bijele sada očekuje i prvi meč u Evroligi (četvrtak) protiv Baskonije, a zatim za vikend igraju protiv Cibone.

SPARTAK: Cerovina 12p, 10sk, Rudan 9p, Denijels 9p, Momirov 2p, Milisavljević, Gordić 2p, 6as, Miletić 16p, 9sk, Medarević, Tejić 5p, Nikolić 11p, 6sk, Bolton 15p, 4as.

PARTIZAN: Dejvis 6p, Lundberg 8p, 6as, K. Džouns 15p, 7as, Nilikina 2p, Vašington, Koprivica 11p, Nakić, Marinković 5p, 5sk, Pokuševski 2p, Braun 21p, 5sk, Bonga 13p, T. Džouns 6p.