Košarka

Čović i zvanično predsjednik KSS: Izabrao saradnike, potvrdio da je napustio Zvezdu i najavio promjene

Autor Bojan Jakovljević

Nebojša Čović i zvanično je postao novi predsjednik košarkaškog saveza Srbije.

Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Nebojša Čović i zvanično je postao novi predsjednik košarkaškog saveza Srbije. Na izbornoj Skupštini je odabran kao prvi čovjek srpske krovne organizacije. Tom prilikom potvrdio je da je podnio ostavku u Crvenoj zvezdi i odabrao je saradnike period od naredne četiri godine koliko traje mandat.

Njegov tim u KSS činiće četvoro potpredsjednika: Ana Joković, koja će biti zadužena za žensku košarku, Nenad Krstić za mušku košarku, Darko Jovičić za takmičenje i Filip Sunturlić za finansije i marketing.

"Pred nama je olimpijski ciklus, da nastavimo kontinuitet Skupštine. Čekaju nas kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, treba da napravimo zajednički pristup. Prvi zadatak je selektor. Postoji program i potrebno je da se izborimo sa velikim brojem iskušenja. Funkcije su važne samo ako možemo da dođemo do pravih ljudi. Radio sam ovaj posao u teškim vremenima i nikada nije bilo više novca nego sada. Da se zaštitimo od korupcije, menadžera, smatram da ćemo imati podršku vlasti. Brend treba da raste i mi snosimo odgovornost", rekao je Čović.

Izvor: kk crvena zvezda

Takođe, Čović je putem pisma obavijestio članove Skupštine Crvene zvezde da više neće moći da bude na funkciji u klubu. "S obzirom na to da sam imenovan na funkciju predsjednika KSS, saglasno Zakonu o sportu, neću moći da obavljam funkciju predsjednika KK Crvena zvezda. Imenovanje za predsjednika samo je potvrda istrajnog rada svih nas. Uvjeren sam da će Zvezda nastaviti da bude transparentan i eminentan klub koji će nizati uspjehe i biti brend Srbije. Želim vam puno uspjeha", poručio je Čović.