Košarka

Trener Igokee m:tel o prvom trijumfu u FIBA LŠ: "Nervozni u prvom dijelu, u drugom smo igrali u našem stilu!"

Autor Dragan Šutvić

Strateg Aleksandrovčana govorio je o okršaju sa Francuzima.

Izvor: Aba liga/Ivana Dergez

Košarkaši Igokee m:tel trijumfom su počeli svoju šestu sezonu u FIBA Ligi šampiona.

U dvorani u Laktašima, igrači Nenada Stefanovića su rezultatom 86:80 savladali francuski Nanter i u veoma dobrom raspoloženju dočekuju pakleni raspored koji je pred njima u narednim danima.

Kasnili su "igosi" tri poena za rivalom poslije prvih 20 minuta (39:42), ali su potom treću dionicu riješili razlikom od deset poena (29:19) za plus sedam pred odlučujući kvartal (68:61), što su do kraja meča i uspjeli da sačuvaju.

"Igrači su pokazali da posjeduju jak karakter. Bili smo nervozni tokom prvog poluvremena i nismo igrali našu košarku. Srećom, zahvaljujući nekim dobrim individualnim potezima uspjeli smo da održimo solidan rezultat. U drugom poluvremenu igrali smo u našem stilu, protok lopte je bio dobar i mislim da smo zaslužili pobjedu. Liga šampiona je teško takmičenje, imate samo tri domaće utakmice i teško je ako izgubite neku, a pogotovo onu na početku. Svi timovi su dobri i svaka utakmica će se završavati na jedan ili dva posjeda", rekao je trener Aleksandrovčana u odjavi utakmice.

Pet košarkaša Igokee m:tel postiglo je u ovom duelu dvocifren broj poena, a jedan od njih je i centar Terel Karter, koji se, kao i Sakar Enim, zaustavio na 12.

"Važna pobjeda za nas. Bili smo u zaostatku nakon prvog poluvremena, ali uzvratili smo u trećoj četvrtini koju smo odlično odigrali. Imamo dosta prostora za napredak. Naša odbrana će biti još bolja kako sezona bude odmicala, a najviše mi se sviđa način na koji se borimo u svakom meču", rekao je američki košarkaš.

Drugu utakmicu u FIBA Ligi šampiona Igokea m:tel će odigrati 8. oktobra u Njemačkoj protiv Vircburga, a prije toga ih već u subotu (5. oktobar) očekuje domaći meč sa ekipom Budućnosti u okviru trećeg kola ABA lige.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)