• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Igokee poslije drame i trijumfa u Zadru: "Za gledaoce interesantno, za srce nas trenera ne baš tako dobro!"

Autor Dragan Šutvić

Nenad Stefanović sumirao je utakmicu protiv Zadra u drugom kolu ABA lige.

 Zadar Igokea izjava Nenada Stefanovića Izvor: ABA League/KK Zadar/Zvonko Kucelin

Košarkaši Igokee m:tel vraćaju se iz Dalmacije sa dvije pobjede.

Nakon što su na premijeri trijumfovali nad Splitom (74:79), ekipa trenera Nenada Stefanovića je skoro istim rezultatom (76:79) savladala i Zadar u premijernoj utakmici druge runde regionalnog takmičenja.

Mogao je gostujući tim da trijumfuje u ovoj utakmici tokom "regularnih" 40 minuta, ali je pregledom snimka utvrđeno da je isteklo vrijeme kada je Brajs Džons pogodio trojku za pobjedu, pa se ušlo u dodatnih pet minuta.

Na minut i po do kraja produžetka, Zadrani su bili u prednosti od četiri poena (75:71), 55 sekundi prije kraja bilo je 76;74, ali je ekipa iz Aleksandrovca uspjela da se izvuče i na kraju upiše pobjedu na veoma teškom gostovanju.

"Čestitke mojim momcima na zasluženoj pobjedi. Isto tako, mislim da ne bi bilo nezasluženo i da je Zadar pobijedio. Utakmica je vjerovatno za gledaoce bila veoma interesantna, ali za nas trenere i naše srce ne baš toliko dobra. Zadar se vratio jako puno puta iz nezgodne situacije, mi smo na kraju imali šut za pobjedu, isteklo je vrijeme, nije ni bitno. Nakon toga djelovalo je da oni imaju momentum, međutim od prvog dana kad se ekipa okupila znao sam da sam selektirao momke sa dobrim karakterom. Mi smo to ponovo pokazali, vratili se iz jedne nezgodne situacije i zahvaljujući doprinosu svih igrača na kraju pobijedili. Vraćamo se iz Dalmacije sa dva ogromna brejka, čisto sumnjam da će neko na ta dva gostovanja izvući dvije pobjede vezano u pet dana", rekao je poslije meča strateg Aleksandrovčana na konferenciji za novinare.

Izvor: ABA Liga/KK Zadar/Zvonko Kucelin

Ključnu ulogu u produžetku imao je Marko Jeremić, koji je postigao dvoje trojke – prvo za minus jedan (75:74), a potom i za minimalnu prednost (76:79).

"Jeste, sigurno. Bilo je i dobrih odbrana na kraju, imali smo i stabilnost preko Pušice na plejmejkeru, zamijenio je Džonsa u posljednja dva minuta i donio nam stabilnost. Timska pobjeda, bilo je doprinosa svih, jesu naravno te dvije trojke bile važne. Marko je jako bitan igrač za nas, ubacio je te bitne šuteve, prelomio faktički utakmicu, ali mislim da smo posljednja dva minuta defanzivno bili čvšrći i stabilniji nego u prva tri minuta produžetka. Ne znam koliko je Gegić dao poena, ali mislim da je bio jako mali učinak u odnosu na njegove kvalitete, pojavio se Mihailović i na kraju smo ga srećom zaustavili u tom posljednjem napadu i zasluženo pobijedili", riječi su Nenada Stefanovića.

U srijedu, 2. oktobra, Igokea m:tel će od 19.00 časova dočekati Nanter u prvom kolu Lige šampiona, a onda tri dana kasnije igra domaći meč protiv Budućnosti u trećem kolu ABA lige.



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC