• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea m:tel nakon drame i produžetka slavila u Zadru! Džons i Jeremić prelomili meč!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Aleksandrovčani su upisali pobjedu poslije dramatične završnice u Zadru.

 zadar igokea 2. kolo ABA liga Izvor: ABA League/KK Zadar/Zvonko Kucelin

Poslije početne pobjede u Splitu, tim iz Laktaša je u srijedu na novom gostovanju u Dalmaciji u okviru drugog kola regionalnog takmičenja. Poslije velike drame i produžetka, Igokea m:tel je upisala novi brejk u ABA ligi i to u Zadru!

ZADAR - IGOKEA m:tel 76:79 (65:65 - 14:26, 16:17, 16:10, 19:12 - 11:14)

Iako su gosti iz Laktaša najvećim dijelom meča imali prednost, čak i 15 razlike, uporni Zadrani su se vratili i uveli duel u neizvjesnu završnicu. Čak i tada, sjajni Amerikanac Brajs Džons je sa zvukom sirene pogodio trojku za pobjedu "igosa", ali je pogodak poništen nakon gledanja snimka, pa se moralo u produžetak.

Tada je na scenu stupio Marko Jeremić i sa dvije trojke zapečatio sudbinu dalmatinskog tima za potvrdu veoma uspješnog starta Aleksandrovčana u ABA ligi.

No krenimo redom.

"Igosi" su sjajno otvorili meč u dvorani "Krešimir Ćosić" u Zadru i prvi period riješili u svoju korist sa "plus 12" prvenstveno zahvaljujući odličnim partijama Nikole Marića, Brajsa Džonsa i Dragana Milosavljevića, koji su postigli 18 od 26 poena (14:26).

Izabranici Nenada Stefanovića nastavili su i u drugoj četvrtini da rutinski održavaju dvocifrenu prednost, bilo je u jednom trenutku i "plus 15", ali je ekipa Danijela Jusupa uspjela na kratko da spusti razliku ispod 10, da bi u finišu opet "igosi" ubacili u višu brzinu i na odmor u poluvremenu se otišlo sa 13 pogodaka prednosti gostiju.

Na početku trećeg kvartala, Zadar je napravio seriju od 10:0 i smanjio na samo "minus tri" urpkos pokušajima trenera Stefanovića da minutom odmora prekine nalet dalmatinskih košarkaša.

Seriju domaćih prekinula je asistencija Simanića i poentiranje Nikole Marića, ali je Zadar poslije četiri minuta poenima Amara Gegića, reprezentativca BiH, uspio da stigne do izjednačenja (46:46).

Nije uspio domaćin da povede u narednom napadu, što je trojkom kaznio Vasilije Pušica, a potom i Terel Karter iz reketa, odnosno Strahinja Gavrilović s linije slobodnih bacanja, za novo osjetnije vođstvo "igosa" od "plus sedam" (46:53).

Do kraja trećeg kvartala bilo je dosta grešaka sa obje strane, ali su ipak manje to činili igrači iz Laktaša, pa se u odlučujućih 10 minuta ušlo sa prednošću gostiju od sedam pogodaka.

Izvor: ABA liga/Zvonko Kucelin

Većim dijelom posljednje četvrtine, Igokea m:tel je održava šest-sedam razlike, ali nije uspjela da "prelomi" meč u svoju korist, pa se ušlo u neizvjesnu završnicu.

Ako ne računamo sami početak, Zadar je prvi put poveo na 90 sekundi prije kraja trojkom Krševana Klarice (63:62), ali je odmah dalekometnim šutem uzvratio Brajs Džons (63:65), potom je Amerikanac promašio dvojku, a posljednji napad pripao hrvatskom timu.

Zbog faula, s linije slobodnih bacanja siguran je bio Vladimir Mihailović za izjednačenje 65:65.

Ostalo je nekoliko sekundi za napad "igosa", koji su se spetljali, a onda je Brajs Džons s jedne noge iz okreta pogodio trojku za pobjedu!

Međutim, nakon gledanja snimka sudije su odlučile da ne priznaju trojku jer je isteklo vrijeme, pa je igran produžetak.

U produžetku su se bolje snašli domaći košarkaši, koji su pogocima s linije penala otišli na četiri poena viška, ali je Marko Jeremić pogodio trojku i vratio "igose" u meč u posljednjih 40-ak sekundi.

Jeremić je potom ponovo pogodio trojku za vođstvo gostiju od pola koša na 32 sekunde prije kraja. Odbranila se potom ekipa iz Laktaša, a pobjedu je "ovjerio" Dragan Milosavljević sa linije slobodnih bacanja - 76:79.

Najefikasniji u taboru šampiona Bosne i Hercegovine bio je Amerikanac Brajs Džons sa 20 poena, Terel Kartel je ubacio 14, Dragan Milosavljević je postigao 12, a poena manje Jeremić, dok je prvo ime kod Zadrana bio Marko Ramljak sa 20 koševa.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC