Košarka

Kaminski otvorio dušu o Partizanu, evo šta ga je mučilo: U NBA možeš da se provučeš, kod Željka ne!

Autor Bojan Jakovljević

Frenk Kaminski nije bio ni izbliza onakvo pojačanje kakvom se Partizan nadao. Sada je Amerikancima pričao o svom iskustvu u Evropi.

Izvor: MN PRESS

Frenk Kaminski je došao prošle sezone u Partizan kao ogromno pojačanje, ali nije baš opravdao očekivanja. Uprkos tome uspio je da se vrati u NBA ligu i da potpiše još jedan ugovor sa Finiks Sansima. Sada je za američke medije govorio o iskustvu u Evropi, Partizanu, navijačima crno-bijelih... I nije i dalje siguran šta da misli o svemu tome. 

"Ne znam da li sam shvatio da li je iskustvo bilo dobro ili loše, šta sam naučio i šta ću nositi dalje u karijeri sa sobom. Ima nešto što sam naučio a mogu da iskoristim ovdje. Ipak, život mi je bio težak, volim da živim u Americi, u mojoj kući u Finiksu. U Beogradu sam bio u stanu. Bez prijatelja, porodice… Kako je sezona odmicala, pronašao sam rutinu, adaptirao se i počeo da igram bolje. Košarka u Evropi je značajno drugačija što ste mogli da vidite i na Olimpijskim igrama. Morate da naučite nijanse a u tome sam bio loš u početku", rekao je Kaminski.

Naravno, ti čuveni koraci su bili problem i nikako nije mogao da se opusti američki centar koji ima srpske korijene. Ipak on na kraju svega smatra da je uspio da pruži partije kakve su se od njega očekivale. Da li bi se navijači Partizana složili sa tim, veliko je pitanje. 

"Mučio sam se jer sam previše razmišljao o svemu što sam radio. Korake sviraju u svakom napadu. Rad nogu je uvijek bio moj kvalitet, ali sa čime možeš da se provučeš ovdje, ne možeš tamo. Prilagodio sam se, shvatio šta se od mene traži i počeo da igram u sistemu. Bilo je dobro", dodao je on. 

Grobari su svakako ostavili ogroman utisak na njega i ističe da se oni "ne gase" nikada tokom meča. Ipak ima tu i loših strana o kojima nije puno pričao, ali sjećamo se da je njegova supruga bila šokirana što ga navijači kritikuju.  

"Svaku utakmicu igraš pred 20-25.000 navijača. Ludi su. Obožavaju košarku koja se tamo nikada ne gasi. To je i dobro i loše, ali svakako je bilo zabavno. Imao sam sjajne navijače i lijepa iskustva", naglasio je on.