Košarka

"Tu sam kao treći ili četvrti trener u Zvezdi": Kalinić se vratio pred Delije i pokazao kakav je lider

Autor Bojan Jakovljević

Sjajna partija Nikole Kalinića u pobjedi Crvene zvezde nad Baskonijom.

Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda pobijedila je Baskoniju 78:71 i istorijski dobro počela novu sezonu u Evroligu. Zvezda je na 2-0 pošto je na svom parketu uspjela da "odbije" nalete kluba iz Vitorije, a u tome je jedan od najvažnijih faktora bio Nikola Kalinić. Povratnik na Mali Kalemegdan ubacio je 12 poena, od čega tri trojke, koje su "zapalile" navijače.

"Nismo igrali sjajno, ali izmislili smo pobjedu", ispričao je Kalinić za "Sport Klub" poslije meča: "Malo smo usporili, počeli smo da čuvamo rezultat, a toga ne smije da bude u košarci. Tu smo pogriješili, ali na kraju pobjeda je najbitnija."

U odsustvu Miloša Teodosića, bio je drugi najstariji u ekipi, odmah iza kapitena Branka Lazića i vidjelo se da igra na nešto drugačiji način nego što je to bio u prethodnim mandatima. I čini se da mu takva uloga i te kako prija:

"Tu sam uvijek da kažem nešto pametno u svlačionici. Mislim da imam dosta iskustva, prošao sam puno velikih trenera da mogu nešto i da prenesem na igrače, ako hoće da me slušaju. Tu sam kao treći ili četvrti trener poslije Janisa, pomoćnika, Tea", naglasio je Kalinić.

Podsjetimo, trener Janis Sferopulos je na konferenciji za medije i te kako bio zadovoljan prikazanim od svojih igrača, ali je raspoloženje pokvarila povreda Nemanje Nedovića koji je propustio završnicu meča.