Košarka

Velika je Barselona, ali vrijeme je da padne u krcatoj Areni! Crvena zvezda juri 4-0 pred Delijama!

Autor Nebojša Šatara

Crvena zvezda dočekuje Barselonu u Štark areni. Ima perfektan skor, prva je na tabeli, a protiv velikog tima hoće na 4-0!

Izvor: MN PRESS

KK Crvena zvezda u petak od 20 časova dočekuje Barselonu u Beogradskoj areni, koja će biti krcata navijačima željnih da konačno padne velikan iz Španije. Čak sedam godina crveno-bijeli nisu savladali Katalonce, a ako to večeras ostvare dodatno će popraviti svoj liderski skor na impresivnih 4-0.

Nikada do ove sezone KK Crvena zvezda nije ušla u Evroligu sa dvije pobede u nizu, a potom je ove nedjelje napravila spektakularni trijumf protiv Fenerbahčea u Istanbulu, za 3-0. S obzirom na kasnije poraze Panatinaikosa protiv Pariza i Monaka upravo protiv Barselone, crveno-bijeli su ostali sami na vrhu i jedini sa perfektnim učinkom.

Sigurno su sa posebnom pažnjom na Malom Kalemegdanu pratili meč Barselone i Monaka, u kojoj su Katalonci odigrali bez dileme najbolji meč ove sezone. Blistao je doskorašnji kapiten Partizana Kevin Panter i sa 21 poenom podsjetio na svoje dane u Beogradu, kada je kao lider crno-bijelih donosio velike pobjede, a i u dresu Zvezde znao da raspali navijače.

Poslije niza sezona u kojima je bio Partizanov predvodnik u srpskim i regionalnim derbijima protiv Zvezde, sigurno je da će Amerikanac sa srpskim pasošem imati dodatni motiv. A, o motivu crveno-bijelih ne bi ni trebalo trošiti riječi. I da Zvezda nije lider, dolazak Barselone uvijek je poseban događaj u Beogradu, kao i bilo gdje u Evropi. To odlično zna i Nikola Kalinić, Zvezdin lider koji je prethodne dve sezone igrao za Barsu. Ovog ljeta on se vratio u Zvezdu, a Barselona je napravila nekoliko promjena u odnosu na prošlogodišnji sastav.

Prije svega, razlika je u tome da je trener Đoan Penaroja, dvostruki osvajač FIBA Lige šampiona sa Burgusom, koji je u junu potpisao dvogodišnji ugovor naslijedivši Rođera Grimaua. Nakon "potpisivanja" šefa stručnog štaba, dolazak Kevina Pantera bio je svakako najzvučnije pojačanje, jer je sa 15,3 poena u uvodna tri kola prvi strelac ekipe u Evrolige, ispred Darija Brizuela, iskusnog Španca koji je ovog ljeta takođe stigao u tim (iz Unikahe), a prethodnih dana bio je u centru skandala. Svi su vidjeli kako je Brizuela sutkinju udario po zadnjici usred utakmice.

U ekipi su i dalje prošlosezonski nosioci, krilo Džabari Parker, plejmejker Niko Laprovitola, centar Jan Veseli... Mnogo je prijetnji na koje će u Zvezdi morati a računaju, a ni u Barseloni neće najmirije spavati s obzirom na igru koju je Zvezda pružila protiv Fenerbahčea.

Sudije će biti Robert Lotermozer, Mikele Rosi i Vasiliki Caruša, a prenos je na Sport klubu.

(MONDO)