• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Litvanci otpisali Zvezdu, pa joj se javno izvinili: "Pokazala je da zaslužuje više poštovanja"

Novinari litvanskog "Basket Njuza" izvinili se Crvenoj zvezdi za potcjenivanje u Evroligi.

 Litvanski Basket Njuz se izvinio zbog potcjenjivanja Zvezde Izvor: MN Press/YouTube/BasketNews/Screenshot

KK Crvena zvezda Meridianbet savršeno je počela novu sezonu u Evroligi i jedina je neporažena posle tri kola, pa je tako usamljena na prvom mestu na tabeli. To je iznenađenje za mnoge, posebno za one koji su Zvezdi prognozirali lošu sezonu i ni blizu dobra izdanja kakva smo do sada vidjeli.

Između ostalih, specijalizovani litvanski sajt "Basket Njuz" prognozirao joj je deseto mjesto, a pred gostovanje Fenerbahčeu u Istanbulu u potpunosti su ih otpisali. Zato su sada urednici i autori podkasta "Urbonus" uputili izvinjenje crveno-bijelima, nakon što su ih i navijači danima "prozivali" na društvenim mrežama. Zapravo, tek jedan od njih, Gitis Blaževičijus, vjerovao je da Crvena zvezda može više i zato je "pecnuo" drugu dvojicu kolega.

"Vidjeli smo toliko iznenađenja i nismo ih poštovali u prethodnom podkastu. Ko je sada lider Evrolige? Ko je prvi? Ko je pobijedio Fenerbahče, jedini neporaženi? Odgovorite mi!", ponavljao je Blaževičijus svojim saradnicima koji su ga zbog toga pitali da li je obukao i dres Zvezde.

"Ta pobjeda je bila poruka svima... Nije to do Fenerbahčea, igraš kako ti protivnik dozvoli. Zvezda je pokazala da zaslužuje više poštovanja. Pokazali su to defanzivom, čak je i Teodosić igrao dobro u odbrani. Baš ima dosta stvari koje mi se sviđaju. Ne znači da ćemo ih vidjeti na prvom mjestu u aprilu, ali... Zaustavili su Hauarda na sedam poena, a Boldvina na još manje. Oni su bili među najboljim strijelcima prošle godine", kazao je Donatas Urbonas i posebno pohvalio jednog igrača Zvezde: "Obožavam Bolomboja, kad god gledam - igra perfektno. Kad treba neko da se pokaže, uvijek je tu. Moćno je počeo meč protiv Marjanovića, pa kad su se približili daje trojku, pa blokada, novi poeni... Igra sjajan početak sezone. Zvezda to treba da proslavi na početku sezone. Skoro da su odigrali savršenu utakmicu, posebno u odbrani".

Augustas Šulijauskas je s druge strane najmanje bio ubeđen od svih da je pobjeda u Istanbulu posljedica odlične igre košarkaša Zvezde, ističući u prvi plan da je Fenerbahče zakazao.

"Fenerbahče je igrao užasno, ali opet - to ih je Zvezda natjerala. Nije samo to, njihove odluke su bile loše, posebno u odbrani, ali i u napadu jer nisu šutirali kada su bili slobodni. Fenerbahče je dobro počeo meč i ne znam jesu li mislili da je to lak meč za njih, a onda jaka i agresivna odbrana. To je njihova prepoznatljiva stvar na početku sezone i to me impresionira. Bolomboj je uništio Marjanovića, igra maestralno u posljednje dvije sezone, luksuz je imati ga zaista", poručio je Šulijauskas.

Podsjetimo, Crvena zvezda u petak ima priliku da u Beogradskoj areni ode i na 4-0 u Evroligi jer će pred svojim navijačima ugostiti Barselonu. Taj meč je na programu u 20 časova.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC