Košarka

"Prestanite da prozivate naš klub i parter, znate te ljude": Budućnost odgovorila direktoru ABA lige

Budućnost se oglasila i odgovorila sportskom direktoru ABA lige Miliji Vojinoviću.

Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

KK Budućnost iz Podgorice odgovorila je sportskom direktoru ABA lige Miliji Vojinoviću na izjavu koju je dao za MONDO povodom dešavanja u "Morači" u ponedjeljak. U saopštenju koje potpisuje potpredsjednik kluba Slavko Radulović, Budućnost traži od Vojinovića da "prestane da se bavi prozivkama" i da se "okrene svom poslu". Prenosimo njihovo saopštenje u cijelosti:

"Na osnovu "ponoćnog" saopštenja koje je Milija Vojinović uputio preko medija, ovim putem ga pozivamo da se prestane baviti prozivkama našeg kluba i ljudi koji sjede u parteru, a mnoge od njih lično poznaje i da se okrene svom poslu i svojim odgovornostima. Milija, ne uključujte se u ono čime ne treba da se bavite, prepustite nama vođenje kluba, Vaše je da regulišete suđenje i da predložite i što hitnije izmjenite sudijske liste koje ćete delegirati na narednoj skupštini ABA lige. Savjetujemo Vas, Milija Vojinoviću, sportski direktore ABA lige, posvetite se svom poslu, stvari su Vam odavno izmakle kontroli! Ne dozvolite da ste dio prljavih stvari koje se dešavaju u ABA ligi", navodi se u saopštenju Podgoričana.

Budućnost se prethodno oglasila saopštenjem u kome je označila "greške arbitara" na meču protiv Crvene zvezde, a taj susret je uz to bio prekidan zbog isključenja Željka Drčelića, kao i zbog uvreda sa tribina na račun Nemanje Nedovića i njegove supruge. Upravo je na taj detalj, koga nije bilo u saopštenju, skrenuo pažnju sportski direktor ABA lige.

"Moram da priznam da me dopis Budućnosti nije iznenadio, ali najblaže rečeno, njegova sadržina svakako jeste. Odnosno, očekivao sam i nadao se da će se iz Budućnosti oglasiti poslije svega što se dešavalo u Morači, u posljednjem meču petog kola ABA lige. Da će se tom prilikom javno izviniti ekipi Crvene zvezda i ABA ligi za ponašanje svojih pojedinih navijača i propuste u organizaciji, a posebno Nemanji Nedoviću, Milošu Teodosiću i njihovim porodicama na najprizemnijim uvredama i napadima. Ali, umjesto toga, baš kao Budućnost kaže u svom saopštenju, ponovo gledamo isti film u istoj režiji, gdje se u porazima u derbijima ABA lige, krivica uvijek traži u drugima. Nedostajali su samo još upadi u svlačionicu i prijetnje sudijama, kao i vjerni navijači iz prvih redova pored terena, od čijih se postupaka nikad nisi ogradili kada su vrijeđali, pljuvali i pokušavali da se fizički obračunaju sa gostujućim igračima. Dobro je da su makar nešto preskočili iz matrice na koju su nas navikli", rekao je Vojinović u izjavi za naš portal.