Košarka

Nilikina poslije kritika dobio ohrabrujuću poruku: Javio se bivši igrač Partizana i odgovorio svima

Autor Bojan Jakovljević

Bivši igrač Partizana Matijas Lesor je pružio podršku Frenku Nilikini poslije brojnih kritika zbog promašaja u meču protiv Virtusa.

Izvor: MN PRESS

Partizan je u petom kolu poražen u Beogradskoj areni. Tijesna završnica je pripala Virtusu iz Bolonje (70:69), a sve je moglo da se završi drugačije. Imao je tim iz Humske priliku da preokrene u posljednjim sekundama - Frenk Nilikina je bio ažuran u odbrani, ukrao je loptu i uputio je ka košu, ali... Nije uspjela ta lopta da stigne do obruča.

Virtus je poslije četiri poraza u Evroligi upisao prvu pobjedu i ujedno vezao četvrti trijumf u međusobnim susretima sa Partizanom. Poslije utakmice Frenk Nilikina se čak vratio u dvoranu i nastavio da vježba šut izvan linije 6,75 pokazujući svima koliko mu je teško pao poraz i prije svega njegov promašaj. Bez obzira na sve, uslijedile su brojne kritike na račun Francuza, ali je stigla i važna poruka bivšeg igrača crno-bijelih.

Matijas Lesor je podržao saigrača iz reprezentacije riječima: "Glavu gore, prinče! Suviše si naporno radio da bi te jedan šut pogodio", napisao je bivši centar Partizana na svom iks nalogu.

Nilikina je meč sa Virtusom završio bez poena, a na terenu je proveo 22 minuta. Ipak, to nije bilo njegovo šutersko veče, dva puta je bio neprecizan izvan linije 6,75 i jednom sa poludistance.