Košarka

Makabi se hitno oglasio, uradio što nikad ne radi: Najbolji igrač ne bježi iz kluba, evo šta piše u ugovoru!

Autor Dragan Šutvić

Sejben Li ostaje igrač Makabija. Klub objavio detalje njegovog ugovora.

Izvor: Instagram/Euroleague

Makabi iz Tel Aviva, sa privremenim "sjedištem" u Beogradu, objavio je da ne postoji opcija da novi košarkaš tog tima, Sejben Li, ode zbog rata.

Samo dvije nedjelje nakon što je došao iz turske Manise, bivši NBA igrač već je postao lider tima i jedan od najatraktivnih košarkaša Evrolige. I do daljeg će nositi samo dres tog kluba, bez obzira na to što je u toku rat u Izraelu.

"Objašnjenje: U posljednjih nekoliko sati objavljena je vijest prema kojoj postoji klauzula u ugovoru Sejbena Lija, koja mu omogućava da napusti klub u bilo kom trenutku. Obično se ne pozivamo na detalje ugovora naših igrača, ali u ovom slučaju ćemo otići dalje i da jasno staviti do znanja da te objave prosto nisu tačne", navedeno je u saopštenju.

Makabi je u četvrtak uveče igrao u Kaunasu protiv Žalgirisa i glatko izgubio, a nekadašnji igrač Finiks Sansa Sejben Li ubacio je 17 poena. Odmah po dolasku u Makabi, Sejben Li u "Pioniru" je odlučio meč protiv Anadolu Efesa, ali je Partizan dva dana poslije toga imao lijek za njegovu sjajnu igru, pa ga je sveo na samo pet poena i nijedan koš iz igre od samo tri pokušaja.

Pretpostavka je da je Makabi morao da se oglasi da bi svima stavio do znanja da neće dopustiti još jedno "bježanje" igrača zbog rata, jer je po tom osnovu Džordan Lojd otišao ove jeseni poslije samo nekoliko nedjelja tamičarske sezone.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!