Košarka

Igokea m:tel slavila u Beogradu pred srpskim selektorom Svetislavom Pešićem!

Autor Nebojša Šatara

Mega je poražena na domaćem terenu od Igokee m:tel, a selektor Srbije Svetislav Pešić je gledao kako mlade talente, tako i Borišu Simanića.

Izvor: ABA league/Dragana Stjepanović

U šestom kolu ABA lige, "igosi" su savladali Megu na njihovom terenu. Izabranici Nenada Stefanovića su bili bolji tokom cijelog meča i na kraju su slavili rezultatom 64:73 (11:15, 19:24, 19:18, 15:16). Tako je ekipa Marka Baraća vezala drugi poraz dok je tim iz Aleksandovca nanizao dvije pobjede u regionalnom takmičenju.

Svela je Igokea ekipu Mege na 64 poena što je ozbiljno olakšalo posao igostima s obzirom na to da ružičasti prosječno bilježe 82 poena po utakmici. Od samog početka je domaćin morao da juri zaostatak, uspjevali su domaći da dođu do minus četiri, ali nikako nisu uspjeli da prelome u svoju korist. Može se reći da je meč presudio i veliki broj izgubljenih lopti - čak 21 za Megu, dok je Igokea imala 13.

Nije ovo bio šuterski dan Mege, ubacili su pet trojki iz 24 pokušaja, što je 21 posto uspješnosti, dok je protivnik bio na 43 odsto, (21-9). Takođe, veliki problem ružičastih bili su i rani faulovi Bogoljuba Markovića, pa je dobar dio meča igrao obazriv sa četiri lične greške. I pored toga, Marković je bio najefikasniji u redovima domaćina, utakmicu je završio sa 16 poena i 10 skokova. Na drugoj strani, tim iz Aleksandrovca je ravnomjerno rasporedio i minutažu i poene, pa je Ognjen Stanković meč završio sa 13 poena, a Tajler Džouns i Vojin Ilić sa po 11.

Za razliku od prethodnih susreta ovo je bila nešto slabija partija Boriše Simanića koji je meč započeo kao starter, ali nije imao mnogo sreće u šutu. Utakmicu je završio sa 25 posto uspješnosti iz igre. Mada u dresu Mege ni Filip Jović nije imao očekivani doprinos, samo je jednom htjela ta lopta u koš kad je u pitanju šut za tri poena, a meč je završio sa 33 posto uspješnosti iz igre. Ipak, Igokea je bila u prednosti nešto više od 32 minuta igre i zasluženo odnijela pobjedu.

Mega: Kondić 10, Jelavić 2, Vučković, Marković 16, Kajl 8, Kroflić, Macura, Milijašević, Jović 8, Tanasković 2, Petrović 14, Malovec 4.
Igokea: Anim 10, Radošić, Džouns 11, Pušica 2, Ilić 11, Stanković 13, Milosavljević 5, Simanić 2, Marić 7, Karter 3, Jeremić 7, Kuridža.

Pešić na utakmici

Selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić nastavlja predano da obavlja svoju funkciju, tako da našao i na utakmici Mege i Igokee. Porazgovarao je sa momkom koji je bio dio selekcije na Svjetskom prvenstvom u Manili Borišom Simanićem. Već je Pešić dobio pitanja vezana za novo pojačanje Igokee, a odgovor je glasio: "Izabrao je pravo mjesto, trener mu je dao šansu, ja mu želim sve najbolje sigurno. Samo neka nastavi, on je kandidat. Sada mora da nastavi", zaključio je Pešić.

(MONDO)