• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raspad Igokee m:tel u trećoj četvrtini: Aleksandrovčani vodili, pa odigrali katastrofalnu četvrtinu i izgubili

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Poraz Igokee m:tel od Hapoela u trećem kolu FIBA Lige šampiona.

 Igokea Izvor: FIBA

Igokea m:tel poražena je u trećem kolu FIBA Lige šampiona od izraelskog Hapoel Holona 92:82, tako da u grupi A više nema ekipa bez pobjede.

Izraelci, koji domaće utakmice igraju u Mađarskoj, slavili su protiv Aleksandrovčana i tako stigli do prvog trijumfa u sezoni, dok su i "igosi" sada na skoru 1-2.

Odigrali su košarkaši Igokee m:tel odlično prvo poluvrijeme i riješili ga u svoji korist rezultatom 51:47. Tokom većeg dijela prvih 20 minuta imali su prednost. Ipak, u trećoj četvrtini odigrači su izuzetno loše, za sedam minuta postigli samo jedan koš, dok su Izraelci serijom 21:2 praktično napravili veliku prednost.

Tek u finišu trećeg kvartala uspjeli su gosti da se konsoliduju i da pred odlučujuću četvrtinu naprave seriju 8:0 i tako smanje zaostatak na pristojnih 70:64. Imala je u tim trenucima Igokea priliku da priđe na samo tri poena razlike, ali je Brajs Džons promašio šut za tri poena, na drugoj strani Izraelci su poentirali i nakon treće četvrtine rezultat je glasio 72:64.

Izvor: FIBA

Nisu košarkaši Nenada Stefanovića dobili novu šansu da ugroze rivala. Hapoel je početkom četvrte četvrtine ponovo stekao dvocifrenu prednost (78:66) i održali su Izraelci vođstvo do kraja i zabilježili prvo slavlje u Ligi šampiona. Zaprijetili su Aleksandrovčani u finišu, prišli na 82:78, ali vremena za preokret nije bilo. Završeno je rezultatom 92:82.

Idan Zalmanson i Dakaraj Taker ubacili su 16 poena u pobjedničkom timu, Markus Bingam Džunior 15, a dva manje dodao je Ilajdža Mitru-Long i. U timu Igokee m:tel Dragan Milosavljević bio je najefikasniji sa 18 poena (uz pet skokova), Brajs Džons i Anim Sakar dali su po 15, a Terel Karter 13 poena. Karter je imao i 11 skokova, pa je bio jedini igrač sa dabl-dabl učinkom večeras.



Standings provided by Sofascore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC