• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Simanić dominira u Igokei, a to je primijetio i Pešić: Evo šta je rekao o njegovom povratku u reprezentaciju

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Svetislav Pešić je zadovoljan igrom Boriše Simanića i vjeruje da će biti jedan od kandidata za reprezentaciju Srbije.

 Svetislav Pešić o povratku Boriše Simanića u reprezentaciju Srbije Izvor: MN PRESS

Svetislav Pešić će ostati selektor reprezentacije Srbije. Poslije velikih uspjeha na klupi nacionalnog tima, u obnovljenom mandatu imaće priliku da nastavi gdje je stao. Na konferenciji za medije proslavljeni trener je dobio i pitanje koje se odnosilo na Borišu Simanića i njegov potencijalni povratak u ekipu "orlova".

Pešić je bio jasan: "Što se tiče Simanića radujemo se svi, znamo kroz šta je sve on prošao. Evo ga 22 poena, sjajne brojke. Izabrao je pravo mjesto, trener mu je dao šansu, ja mu želim sve najbolje sigurno. Samo neka nastavi, on je kandidat. Sada mora da nastavi", zaključio je Pešić.

Naravno, odanost Simanića prema dresu reprezentacije nikada nije dovedena u pitanje. Dovoljno je prisjetiti se izjave koju je dao: "Ne znam, mislim...Ja bih se odazvao opet. Nekad dobijem udarac i u drugi bubreg, nema veze. Znaš, nekako mi je to stvarno... Reprezentacija mi je vrh svega", rekao je Simanić u podkastu "Alesto" kod komentatora Aleksandra Stojanovića.

Podsjetimo, Simanić je na Svjetskom prvenstvu u Manili doživio udarac na terenu protiv Južnog Sudana koji je kasnije prouzrokovao komplikacije. Naime, reprezentativcu Srbije je bio odstranjen bubreg. Zbog svih okolnosti bilo je neophodno da novi igrač Igokee prođe kroz dugačak period oporavka.

Kasnije su naišle i druge vrste problema, djelovalo je da je mnogo učinio za Srbiju, ali da mu se to neće vratiti. Ipak, uspio je da na početku nove sezone pronađe klub, njegova mirna luka je sada u ekipi iz Aleksandrovca, a Boriša pruža partije kao da nikada i nije bio na dugoj pauzi.

Postao je jedan od lidera tima iz Republike Srpske, a to smo mogli i da primijetimo u posljednjem duelu ABA lige protiv Crvene zvezde kad je meč završio kao najefikasniji igrač sa 12 poena i četiri skoka, uz sjajne procente u šutu za tri poena. Boriša je bio precizan četiri puta iz šest pokušaja.

Već poslije petog kola regionalnog takmičenja Simanić ima prosjek od 10,4 poena po meču i 3,6 skokova.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC