• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea prekinula seriju poraza, Simanić i Džons vodili ekipu do pobjede nad Cedevita Olimpijom!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Ekipa Nenada Stefanovića savladala Cedevita Olimpiju.

 ABA liga Igokea Cedevita Olimpija Izvor: ABA liga/KK Igokea/Nikola Vuruna

Košarkaši Igokee prekinuli su seriju od tri poraza, računajući ABA ligu i FIBA Ligu šampiona, pošto su sa 91:78 savladali Cedevita Olimpiju u Laktašima.

Sjajna partija Boriše Simanića u prvom, te Brajsa Džonsa u drugom poluvremenu obilježili su duel u Laktašima u kojem su domaći imali i 22 poena prednosti.

Odlično otvaranje utakmice i serija 7:0 u prve dvije minute susreta donijeli su ekipi Nenada Stefanovića prednost koja je praktično bila konstantna tokom prvog poluvremena.

Upravo sedam poena prednosti bilo je na kraju prve četvrtine nakon što je Vasilije Pušica pogodio trojku sa zvukom sirene za 28:21.
Prednost kluba iz Aleksandrovcca postala je dvocifrena već u prvom napadu u drugom periodu, poslije trojke Vojina Ilića.

Šut za tri poena bio je jedno od glavnih oružja Igokee u prvom poluvremenu, pogodila je osam iz 11 pokušaja, a polovinu je ubacio Boriša Simanić.

Nekadašnji reprezentativac Srbije sa 16 poena predvodi Igokeu, a poslije njegove trojke sredinom druge četvrtine Igokea je otišla na plus 15 – bilo je 49:34.

Imala je Igokea u jednom trenutku i 16 poena prednosti, ali su gosti iz Ljubljane uspjeli da do kraja druge četvrtine smanje zaostatak.

Nikolić je trojkom zaokružio zaostatak na 50:40, a Robinson je u poenima u dva vezana napada smanjio na 50:44, rezultat sa kojim se otišlo na odmor.

Razigrao se Džons u nastavku, deset poena zabio je za svega pet minuta, pomagao je i Karter svojim poenima i igokea je vrlo brzo ponovo imala veliku prednost 65:49.

Ni to nije bio kraj Igokeine serije, Sakar Enim nedugo nakon toga pogodio je trojku uz faul i nakon njegovog slobodnog bacanja prednost domaćih otišla je na „okruglih“ 20 razlike – 72:52.

Imali su domaći, kao i u prvom poluvremenu, oscilacija u igri koje su košarkaši Cedevita Olimpije znali da iskoriste. Serijom 14:2 gosti su smanjili na 76:66, međutim, odgovorila je Igokea trojkom Jeremića, a onda sa 4 vezana poena Simanića i odbila ovaj napad.

Raspoloženi Džons pobrinuo se da njegova ekipa do kraja upiše trijumf 91:78 i na kraju završio meč sa 20 postignutih poena, a tome je dodao i devet skokova. Prvi strijelac pobjedničke ekipe bio je Boriša Simanić koji je postigao 22 poena i upisao šest skokova.

Kod poražene ekipe Robinson je postigao 19, a Glas 13 poena.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC