Košarka

De Kolo očekivano MVP, Micić i Milutinov najbolji u "svojim" kategorijama

Autor mondo.rs

Francuski košarkaš poslije sjajne partije proglašen za najboljeg igrača 3. kola Evrolige, dva reprezentativca Srbije najbolji u dvije kategorije.

Izvor: MN PRESS

Evroliga je objavila ko su bili najbolji pojedinci 3. kola, a bez ikakvog iznenađenja, najkorisniji igrač lige protekle sedmice bio je Nando De Kolo!

Francuski košarkaš je u timu Fenerbahčea bio daleko najzaslužniji za njihovu prvu pobjedu u takmičenju, pošto je tim Željka Obradovića savladao Baskoniju.

De Kolo je na tom meču ubacio čak 39 poena! Na liniji slobodnih bacanja je pogodio šest od sedam šuteva, a za dva je imao učinak 12/15. Na "trojci" bio polovičan (3/6), dok mu je indeks korisnosti bio čak 44!

Ovo je 16. put da je De Kolo ponio priznanje najboljeg igrača kola Evrolige, a bio je poprilično ubjedljiv u borbi za taj naslov ove nedjelje.

Po indeksu korisnosti, iza njega su ostali Žalgirisov Zek Ledej sa 35 i Nikola Milutinov (30).

Milutinov je u timu Olimpijakosa briljirao, jer je sa 16 uhvaćenih lopti bio najbolji skakač u porazu od Zenita, a imao je i 16 postignutih poena.

Da su srpski reprezentativci bili raspoloženi, potvrdio je i Vasilije Micić, koji je bio najbolji asistent takmičenja ove sedmice.

On je imao 12 uspješnih dodavanja, a "dabl-dabl" učinak je upotpunio sa 15 poena u pobjedi Efesa protiv Valensije.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.