• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda se vraća sa povređenim Gistom i sa otvorenim pitanjima

Autor Mladen Šolak

Centar crveno-belih nije mogao da pomogne u Tel Avivu zbog bola, a prezimenjaci na "jedinici" i "četvorki" zbog problema u njihovoj igri koji počinju da brinu.

 Crvena zvezda Makabi Gist povreda Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda prošla je rolerkoster u Tel Avivu, posle kojeg će sleteti u Beograd sa gorkim ukusom u ustima i povređenim Džejmsom Gistom, koga je zabolela prepona.

Posle 35 minuta problema i igre bez napadačkog ritma, Bili Beron imao je veliku šansu da u punoj hali izbriše bledi nastup i da trojkom za verovatnu pobedu zaokruži juriš crveno-belih na "srpski" pogon (Čović, Dobrić, Davidovac). Međutim, lopta je dodirnula jedan, pa drugi deo obruča i njenim izlaskom iz koša nestala je Zvezdina šansa da pobedom pokrije propuste, padove i detalje koji brinu.

Možda će vas zanimati


Ti detalji se pre svega tiču tandema stranaca, dovedenog da nosi igru ekipe: Lorenco Braun - Derik Braun.

"Uklopiće se i D. Braun, polako", rekao je Tomić posle pobede u prvom kolu ABA lige protiv Primorske, a ono što je poznati Amerikanac do sada pokazao zaista ne nagoveštava skoru adaptaciju.

Sa jedne strane jeste bilo očekivano da elitnoj "četvorki" bude potrebno vreme posle godine bez takmičarske košarke, a sa druge strane deluje da mu Tomić pre svega zbog diskutabilne energije i taktičkih propusta "seče" minutažu na zanemarljive role u praktično svim evroligaškim utakmicama.

Protiv Panatinaikosa igrao je 12 minuta, a i u duelima protiv Fenerbahčea i Makabija odgledao je završnicu sa klupe. U Štark areni je prošle sedmice igrao ukupno 13 i po minuta, a prošle noći manje od četiri (3:55).

Bivša "četvorka" Lokomotive i Efesa samouvereno je uveravao novinare na promociji da će "videti u kakvom je stanju posle propuštene sezone", ali to što se za sada vidi dovodi u pitanje i njegov status pojačanja i njegovo mesto ispred Boriše Simanića, koji ne igra.

Derik Braun, promocija u Zvezdi
Izvor: YouTube/MONDO

Pročitajte i ovo

Za razliku od Derika, Lorenco Braun je u trijumfima protiv Fenerbahčea i Primorske pokazao šta može da donese, na obe strane terena, ali još nije uhvatio neophodan ritam.

Američki plejmejker još se adaptira na evropsku košarku, evroligašku odbranu i ne bi ni trebalo očekivati da će taj proces proći bez posledica, a sinoćni nastup bio je primer tih nuspojava. Promašeno zakucavanje i udarac laktom u glavu potpuno su ga izbacili iz utakmice na startu, pa su ulogu "pleja" nosili drugi igrači - najkonkretnije Zvezdin "bekap" plejmejker Čović, a najduže prinudni organizator igre, Dženkins (32 minuta).

Za bivšeg "pleja" Minesote, Finiksa i Toronta ima više kredita, ali ne i više vremena da čvršće zgrabi svoju ulogu nosioca, jer mu svakako adaptaciju neće olakšati težak raspored crveno-belih na startu Evrolige, koji će sledeće nedelje dovesti u "Pionir" verovatno najzvučniji sastav najjačeg takmičenja - Barselonu Svetislava Pešića.

U međuvremenu, crveno-beli će u nedelju gostovati Krki u Novom Mestu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC