Košarka

Cibona čeka Zvezdu: Dolazi nam najteži rival, ali niko nije nepobjediv

Autor mondo.rs

U Zagrebu večeras od 18 časova u 5. kolu ABA lige igra se derbi, bez obzira na plasman na tabeli

Izvor: MN PRESS

Cibona i Crvena zvezda sastaće se večeras od 18 časova u Košarkaškom centru Dražen Petrović u Zagrebu.

Iako u dosadašenjem toku takmičenja Zvezda ima skor 2-2, a Cibona 1-3, meč ta dva tima uvijek privlači veliku pažnju, a igrači uvijek igraju sa velikim motivom.

Trener Cibone Ivan Velić ulogu favorita prepušta Beograđanima.


"Na Zvezdu ne treba trošiti riječi. Znamo da je izuzetno jak tim, pravljen za velike stvari u ovoj sezoni, ne samo u ABA ligi već i u Evroligi. Mi ćemo u ovoj utakmici gledati prvenstveno sebe i pokušati da budemo bolji nego na posljednjem meču. Prepuštam ulogu favorita njima, ali ako se ukaže šansa za iznenađenje sigurno ćemo je iskoristiti", naveo je Velić.

I Marko Ramljak napominje da će Cibona imati izuzetno težak zadatak, ali da se uprkos tome, neće predati.

"Dolazi nam vjerovatno najteži protivnik u ligi ali mislim da niko nije nepobjediv. Imaju dugačak roster. Krka je pokazala da i oni imaju ranjive tačke, pa ako uđemo čvrsto, pametno i koncentrisano u utakmicu možemo im parirati i pokušati iznenaditi kao što je to uradila Krka. Sigurno da neće biti lako, dosad najteži ispit za nas, ali nemamo šta da izgubimo jer su favoriti, ali i mi smo u dobrom ritmu, dižemo se. Pokazujemo sve bolje igre i nećemo se predati", naveo je košarkaš Cibone i pozvao navijače da dođu u što većem broju i podrže ih protiv Crvene zvezde.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.