Košarka

Beograd ponovo hoće Fajnal-for Evrolige: Keln, Atina, pa... Arena?!

Autor mondo.rs

Zamjenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da će glavni grad Srbije ponovo podnijeti prijavu za organizaciju velikog takmičenja.

Izvor: MN PRESS

Prije godinu i po, najbolji timovi Evrope u Beogradu su igrali za titulu prvaka Starog kontinenta. Bio je to spektakl u Štark areni, koji bi uskoro mogao da bude ponovljen na istom mjestu.

Prema riječima zamjenika gradonačelnika Gorana Vesića, Beograd će se uskoro ponovo prijaviti za organizaciju Fajnal-fora, koji će ove godine biti održan u njemačkom gradu Keln.

Takođe, poznato je i da će naredni Fajnal-for, 2021. godine, biti održan u Atini, pa bi naša zemlja eventualno mogla da ponovo ugosti završnicu Evrolige 2022. ili kasnije.

Izvor: MONDO/M. Šolak

Vesić je takođe podsjetio da je glavni grad Srbije nedavno dobio domaćinstvo Svjetskog dvoranskog prvenstva u atletici 2022. godine.

Na današnjoj konferenciji u Beogradu, Vesić je u društvu Alekse Balaševića, sina kantautora Đorđa Balaševića, najavio i internacionalno takmičenje u MMA borbama, 9. decembra u Štark areni.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.