• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Trenerožder" se šalio da je Baloteli crn: Nisam rasista jer sam katolik!

Autor mondo.rs

Navijačima svira Hendriksa, čeka presudu za malverzacije u renoviranju stadiona, Balotelijeve probleme objašnjava time što je, citiramo, "crn" i tvrdi da ne može biti rasista zato što je katolik.

Kontroverzni italijanski biznismen, Masimo Selino, vratio je ljetos Marija Balotelija u Brešu - grad u kom je temperamentni centarfor odrastao i načinio prve fudbalske korake u lokalnom Lumecanu.

Vlasnik i predsjednik Breše najavio je tri i po mjeseca kasnije da će pustiti "Supermarija" da napusti klub bez obeštećenja u januaru, samo da više ne boravi na stadionu "Mario Rigamonti".

Možda će vas zanimati

Selino u Italiji ima bend "Mauriljos". Za kraj sezone 2013/14, doveo je bend "The Pigeon Detectives" na "Eland roud" u Lidsu i pred navijačima odsvirao gitaru u numeri "Hey Joe" legendarnog Džimija Hendriksa. Isti navijači oterali su ga tri godine kasnije.

"Mario je tužan, jer ne može da igra svoju igru. Borba za opstanak u Seriji A zahtijeva ogromna odricanja, pretpostavljam da je on očekivao da će sve ići mnogo lakše", izjavio je 63-godišnjak, koji je Brešu kupio na ljeto 2017. poslije burnih gazdovanja Lids junajtedom i Kaljarijem i do danas šest smjena trenera, a izgleda da će uskoro i sedmu.

Dok se Fabiju Grosu uveliko "drma stolica", a promovisan je 5. novembra kao nasljednik Eugenija Korinija, Selino je najavio da njegov eventualni nasljednik neće imati nezadovoljnog Balotelija u svlačionici.

"U januaru je slobodan da ode, nije nam potrebno obeštećenje. U ovom trenutku on mora da izabere koji je pravi put za njega. Mora čvrsto da odluči. Ne želim da ode. Ako ode, obojica smo izgubili opkladu", nadovezao se gostujući u popularnoj TV emisiji "Le Iene".

U februaru 2013, zajedno sa gradonačelnikom, uhapšen je i zadržan u pritvoru dvije nedjelje zbog optužbi da je pribavio ličnu korist od renoviranja stadiona "Is Arena" u Kaljariju. Taj postupak i dalje se vodi. Godinu i po dana kasnije pokušao je da proda klub iz grada u kom je rođen, pod uslovom da ostane predsjednik i da vodi glavnu reč, ali nije uspio, pa je prepustio fotelju Tomazu Đuliniju. Ubrzo je kupio Lids junajted, gdje je sinove Erkola i Edoarda postavio za direktore. Pod pritiskom navijača prodao je zemljaku Andrei Radricaniju 50, a potom i svih 100 odsto akcija Lidsa i vratio se u Italiju.

Selino je nedavno izazvao gnjev javnosti rekavši da su Balotelijevi problemi van terena u Italiji izazvani time što je "crn". Breša se potom oglasila saopštenjem u kom je rečeno da se vlasnik kluba šalio.

"Situacija je bila dramatična i želio sam da opustim atmosferu oko njega, ali sam pretjerao", rekao je Selino uživo u programu, tvrdeći da on ne može biti rasista, jer…

"Rasista? Ja sam katolik, ja ne mogu biti rasista", odgovorio je Selino, što se tek nije dopalo dijelu italijanske, evropske, pa i svjetske javnosti, jer su ovu izjavu prenijeli i brojni mediji iz SAD i ostatka planete.

"Kada je moja šala shvaćena na taj način, bio sam uz Marija više nego ostali. Moj komentar je izvučen iz konteksta. Rekao sam nešto glupo, ali znate da se stalno šalim. Poslije Verone sam mu rekao da kupi konzervu farbe svakom od tih kretena. To su idioti koji dolaze na stadion samo da bi uvrijedili", prokomentarisao je Selino utakmicu Breše na "Bentegodiju", na kojoj je Baloteli (ponovo) vrijeđan na rasnoj osnovi.

"Mario nije ratnik koji može da izdrži sve, on nije takav. Mario mora da pokaže ljudima da ga te stvari povrijeđuju", rekao je čovek koji je zbog sujevjerja doneo zvaničnu odluku da nijedan fudbaler Lidsa ne može da nosi dres sa brojem "17".

Takva odluka nije donijeta na "Rigamontiju", ali u Grosovom sastavu nema igrača sa tim brojem na leđima - 14 je Džon Kenslor, 15 Andrea Čistana, 16 Felipe Ćurćio, 18 Floran Aje, 19 Masimilijan Mangraviti, 20 Đanđakomo Manjani, 21 Alesandro Matri…

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC