• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FS BiH o prekidu na "Pecari": Preduzećemo korake u skladu sa pravilnicima!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Nacionalizmu i šovinizmu nije mjesto na tribinama fudbalskih stadiona", poručili su iz FS BIH

Osim po ubjedljivoj pobjedi Širokobriježana, meč će ostati upamćen i po sedmominutnom prekidu koji su izazvale najvatrenije pristalice domaćeg sastava, ''Škripari'', koji su u 31. minutu na tribinama istakli fotografiju osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka, zbog čega je glavni sudija Sabrija Topalović iz Zenice, zajedno sa delegatom i kontrolorom, odlučio da prekine utakmice dok se sporna slika ne ukloni.

Možda će vas zanimati

Domaći navijači su nakon sedam minuta uklonili spornu fotografiju i nakon toga izašli sa stadiona, te je meč potom nesmetano priveden kraju.

Povodom ovih dešavanja, danas se oglasio i Fudbalski savez Bosne i Hercegovine.

"Administracija FS BiH prikuplja relevantne informacije službenih lica sa spomenute utakmice. Nakon što budu zaprimljeni svi zvanični dokumenti s utakmice, nadležni organi FS BiH će preduzeti dalje korake u skladu s relevantnim pravilnicima i propisanim procedurama. Na osnovu izvještaja službenih lica, a u skladu s propisima, FS BiH će pokrenuti disciplinski postupak. Po okončanju istog nadležni organi FS BiH će donijeti adekvatne odluke", istakli su iz bh. kuće fudbala i dodali:

"Nacionalizmu i šovinizmu nije mjesto na tribinama fudbalskih stadiona. FS BiH će se, kao što je činio uvijek do sada, u punom kapacitetu boriti protiv ovakvih pojava poduzimajući zajedničke aktivnosti s nadležnim organima i institucijama BiH."

Slobodan Praljak je bivši general HVO-a koji se ubio popivši otrov u haškoj sudnici nakon što mu je potvrđena kazna od 20 godina zatvora zbog učešća u "udruženom sločinačkom poduhvatu" koji je za cilj imao etničko čišćenje jednog dijela BIH.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC