• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oglasila se Zvijezda 09: Službena lica su odlučila da prekinu utakmicu!

Autor mondo.ba

Tim iz etno-sela Stanišići oglasio se kratkim saopštenjem putem društvenih mreža

Pretposljednje kolo jesenje premijerligaške polusezone završeno je utakmicom Širokog Brijega i Zvijezde 09, na kojoj je trijumfovao domaći tim rezultatom (4:0).

Osim po ubjedljivoj pobjedi tima sa ''Pecare'', meč će ostati upamćen i po petominutnom prekidu zbog slike osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka, koju su na tribinama istakli ''Škripari'', najvatreniji navijači dvostrukog šampiona BiH.

Možda će vas zanimati

Nakon što domaće pristalice nisu željele da uklone spornu sliku, meč je nastavljen tek nakon što se ispraznio sektor na kojem su se nalazili.

Povodom ovog slučaja, saopštenjem se oglasila i Zvijezda 09, koja je demantovala tvrdnje da su njeni igrači samoinicijativno napustili teren.

''Obavještavamo sportsku javnost da je sudija uz konsultaciju sa delegatom i kontrolorom odlučio da prekine susret, a ne kako su mediji naveli da su naši igrači samoincijativno napustili teren.

Razlog prekida je fotografija Slobodana Praljka, osuđenog zločinca, koja se pojavila na stadionu Pecara'', stoji u dopisu kluba iz etno-sela Stanišići.

Glavni arbitar na današnjem meču bio je Sabrija Topalović iz Zenice, ulogu delegata obavljao je Amir Hadžić iz Velike Kladuše, dok je kontrolor suđenja bio Antonio Blažević iz Višića.

Slobodan Praljak je bivši general HVO-a koji se ubio popivši otrov u haškoj sudnici nakon što mu je potvrđena kazna od 20 godina zatvora zbog učešća u "udruženom sločinačkom poduhvatu“ koji je za cilj imao etničko čišćenje jednog dijela BIH.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC