• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vertongenova "dijagnoza": Poketino je žrtva sopstvenog uspjeha!

Autor mondo.rs

Prosto, Argentinac je podigao klub do novih standarda i sada mora da ih dostigne.

 Poketino-zrtva-sopstvenog-uspjeha Izvor: MN PRESS

Jan Vertongen vjeruje da je Maurisio Poketino žrtva sopstvenog uspjeha u Totenhemu, kao i da svi igrači osjećaju odgovornost zbog njegovog otkaza prošlog mjeseca.

"Pijevce" je nakon toga preuzeo Žoze Murinjo, a tim je sa njim na čelu vezao tri pobjede, od čega posljednju za vikend, kada je kod kuće savladan Bornmut 3:2.

Možda će vas zanimati

Poketino je dobio otkaz pošto je u prvih 12 kola njegov tim zabilježio samo tri pobjede, zbog čega su Spursi došli u situaciju da se brinu za mjesto u prva četiri tima, odnosno plasman u Ligu šampiona.

Vertongen je u Totenhem došao 2012. i od tada je tri puta igrao Ligu Evrope sa timom. On sad vjeruje da je upravo to razlog što je Argentinac dobio otkaz. Prosto, poslije pet i po godina sa njim na čelu, postalo je nezamislivo da Totenhem ne igra Ligu šampiona.

"Ponekad ste žrtva sopstvenog uspjeha. Poketino je radio toliko dobro da su očekivanja porasla. Takav je svijet fudbala. To je u isto vreme i poslovni svet. Kada sam došao ovde, igrao sam Ligu Evrope, a on je definitivno podigao klub na novi nivo. Sada je razočaranje kada niste u prva četiri na tabeli", rekao je Vertongen, a prenio Standard.

Poketino se od svojih igrača oprostio uz srce na tabli, Hari Kejn nije krio emocije, Dele Ali je priznao da osjeća krivicu zbog otkaza Poketinu, a sada je Vertongen kazao da se svi igrači tako osećaju.

"Naši nastupi ove sezone nisu bili na nivou naših standarda. Svi smo odgovorni. On nas je izveo na teren da pobijedimo, a mi to nismo radili kako je trebalo, tako da se svi osećamo krivim. Ja se nisam javno opraštao od njega na društvenim mrežama, poslao sam mu poruku. To je bila moja poruka njemu", rekao je 32-godišnji Belgijanac.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC