• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od "ćelavi prepotenko" do "nauči nešto": Najluđe svađe srpskih trenera!

Autor Milutin Vujičić

Posljednji verbalni sukob Milorada Kosanovića i Igora Bondžulića podsetio nas je da su treneri u srpskom fudbalu u posljednjih nekoliko godina imali nekoliko žestokih svađa... Ovo je priča o onima koje su podigle najveću prašinu!

 Superliga svađe srpskih trenera Izvor: MN PRESS

U domaćem fudbalu postoje treneri čija je svaka izjava po pravilu zanimljiva, posebno jer govore bez "dlake na jeziku", dok su daleko brojniji oni koji izbjegavaju da izađu iz uobičajenog šablona, smatrajući da je tako najbolje za njih, ekipu, klub...

Iz pedagoškog ugla vjerovatno su više u pravu stratezi koji se trude da "ne štrče", međutim treneri koji imaju "zapaljivije" izjave lakše dolaze u fokus javnosti, skupljaju simpatije i - "hejtere".

Možda će vas zanimati


Jasno, kada je takav jezik u pitanju, često se pretjera.

Tako je u prethodnih nekoliko godina u srpskom fudbalu bilo i svađa trenera koje su rivalstvo podigle za stepen više, a posljednja u nizu dezila se poslije utakmice Javora i Radničkog (0:7) u izvedbi Igora Bondžulića i Milorada Kosanovića koji su se "zakačili" na press konferenciji.

Bondžulić i Kosanović
Izvor: YouTube/SuperLiga


"Neću reći gospodin Kosanović, odnosno kolega, mada sam ja daleko od kolege sa njim... Srijedom spominjemo probleme srpskog fudbala poput Brodarca, i ostalih stvari, ali ovo u subotu nam odgovara i to nam je normalno. Ne znam hoću li doživjeti godine koje ima on, ali znam šta ću pričati srijedom, a šta u subotu. Mislim da je ovo sramota! Ja ću sigurno biti kažnjen za ovo, ali nema veze... Da li je problem srpskog fudbala Brodarac ili je problem kako se odigravaju naše utakmice? Pitao bih ga i kako je prije tri godine ostao u ligi, zna se s kojim klubom, da li mu je tad smetao Brodarac? Da li mu tad nije odgovara poredak u srpskom fudbalu što se tiče vladajuće garniture? Mnogo sam nervozan, ne mogu da se iskontrolišem", kazao je trener Javora u svom obraćanju, a sasvim očekivano, Kosanović, poznat po "britkom" jeziku, nije mu ostao dužan.

"Bolje bi mu bilo da nauči nešto i da vodi ekipu drugačije, a ne da dozvoli da mu ekipa kod kuće primi sedam golova, a mogla je da primi 12!", kazao je "Čika Miša" i dodao da ga je uvrijedila izjava Bondžulića koji je bio nezadovoljan zbog poništenog gola za Javor na 0:0.

I nije se samo na tome završilo pošto je Kosanović pobjesnio zbog optužbi za namještanje "sudija i utakmica", o čemu ste već mogli da čitate na MONDU.

Vrijedi istaći da ovo nije nikakva "posebnost" srpskog fudbala, sukobi trenera se mnogo češće dešavaju u "ligama petice", znaju i da budu vreliji nego kod nas, a izdvojili smo PET sa domaćih terena koji su podigli malo veću galamu u posljednjih nekoliko godina.

MILORAD KOSANOVIĆ I NENAD LALATOVIĆ - septembar 2019. godine


Počinjemo od jedne "svježe" u kojoj je akter takođe bio iskusni "Čika Miša".

Naime, nakon utakmice Radničkog i Vojvodine u Nišu (1:2), koja je digla mnogo prašine u javnosti prije svega zbog svađe Nenada Lalatovića sa navijačima i "šifrovanja" poruke, Milorad Kosanović je u izjavi za medije "napao" mlađeg kolegu.

Njih dvojica su do pomenute utakmice imala dobar odnos, Kosanović je branio Lalatovića na čuvenoj konferenciji za medije poslije meča u Kruševcu, kada je jedan navijač opsovao tadašnjeg trenera Radničkog, međutim prvo su se posvađali kraj aut-linije na "Čairu", da bi to sve bilo produženo komentarima u štampi.

"Branio sam ga. Braniću svakoga koga napadnu", rekao je Kosanović i dodao: "Međutim, ljudi postaju nekulturni, agresivni, sebični, vode računa samo o sebi". 

"Predlažem FSS da uvedu doping i za trenere, da vidimo da li se neko dopinguje, jer ne može neko normalan da se tako ponaša", rekao je Kosanović i poručio da se poslije utakmice nije pozdravio sa Lalatovićem i da se "više ne pozdravlja sa svakim, nego bira".

Lalatović se nije oglašavao mnogo oko ovog incidenta, dok je u njegovu zaštitu stao sportski direktor Lazetić kazavši da je Kosanović sve vrijeme provocirao trenera Vojvodine.

SIMO KRUNIĆ I DRAGAN ŠARAC/VIDAK BRATIĆ - april 2019. godine

Izvor: MN PRESS


Još jedna situacija poslije utakmice Radničkog u Nišu, samo u prethodnoj sezoni.

Simo Krunić, tadašnji trener Čukaričkog, nije dočekao da vidi gol Luke Stojanovića za remi u 91. minutu (2:2), pošto je sudija Piper isključio njega i pomoćnika Radničkog - Vidaka Bratića - zbog "vatre" i teških riječi kraj aut-linije...

Na konferenciji za medije se pored Krunića pojavio drugi pomoćnik Nišlija - Dragan Šarac - i vidjeli smo zanimljivu polemiku koja je imala sve elemente drame.

"Neću da pričam o mom prijatelju Lalatoviću, ne smijem!Šarac, Bratić i on su moji prijatelji. Ali, ne smije tvoj drugi pomoćnik da se zalijeće na mene. Znaš ti dobro kako ti reaguješ, ali znaj da sam se ja borio za Čukarički, ne bojim se nikoga, ne dam na sebe, nikad neću dati na sebe", kazao je tada Krunić kome je Šarac odgovorio da nije trebalo da govori o takvim stvarima.

"Ja pričam šta ja hoću, ti pričaj šta hoćeš", kazao je Krunić i u istom tonu se obratio Šarcu:

"Stariji sam, ispoštuj me! Volim te kao druga, ti si moj brat, ali ja se borim!", naveo je trener Čukaričkog i potom zagrlio pomoćnika Radničkog, pa se tako ova mini-svađa umirila, ali su odnosi Bratića i Krunića ipak ostali "naelektrisani" zbog izrečenih psovki.

Pogledajte OVDJE snimak sa pomenute konferencije za novinare u Nišu.

DRAGAN ĐORĐEVIĆ I RADMILO JOVANOVIĆ - april 2018. godine

Izvor: MN PRESS


Nije situacija iz Superlige, ali su u pitanju treneri sa bogatim iskustvom u eliti.

Prije godinu i po dana dogodila se bizarna situacija na konferenciji za medije poslije meča Temnića i Dinamo Vranja (2:1), u okviru Prve lige Srbije, kada su se dvojica trenera Radmilo Jovanović i Dragan Đorđević "zakačili" na konferenciji za medije oko, najblaže rečeno, gluposti.

Naime - nijedan od njih nije želio da prvi govori!

Portparolka kluba iz Varvarina, kako pravila i nalažu, prvo je trenera kluba iz Vranja, iskusnog Radmila Jovanovića, zamolila za komentar utakmice što je on odbio.

"Ja ću da prepustim kolegi riječ"; kazao je on.

"Ne, iz poštovanja prema gostu, neka kaže gospodin", odgovorio je Đorđević i premjestio mikrofon na stranu Jovanovića.

"Ne, ne, ne, nek domaćin prvo govori".

"Ja ne želim uopšte, znaju se propisi i pravila, neću da poslije ovoga bude problema da nismo pravi domaćini, da nismo gostoljubivi i da nismo fer igrači. Znam pravila koja postoje kada su mediji u pitanju i naš odnos", kazao je Đorđević i potom je uslijedila neprijatna pauza.

Pogledajte OVDJE kako je izgledala ta konferencija za medije.

NENAD LALATOVIĆ I ANDREJ ČERNIŠOV - februar 2016. godine

Izvor: MN PRESS


Zbog ovog sukoba morala je da reaguje i Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije.

Nenad Lalatović (Vojvodina) i Andrej Černišov (Spartak Subotica) posvađali su se u finišu utakmice 23. kola Superlige u sezoni 2015/16, koja je na "Karađorđu" završena bez pobjednika (1:1), pošto nisu bili zadovoljni suđenjem.

"On je mene uvrijedio. Dok sam razgovarao sa sudijom, prišao mi je u pripitom stanju i uvrijedio me. Pitao sam arbitra zašto više nije produžio meč, jer je bilo pet izmjena i njihov golman se valjao. Prišao mi je, opsovao me na ruskom i počeo da vrišti. Pošto znam ruski, uzvratio sam da i on mene dobro razumije", objasnio je Nenad Lalatović na šta je Černišov odgovorio da je "bilo dosta emocija" i da su "reagovali malo žešće", međutim u izjavi za medije dan kasnije - druga priča.

"Obratio sam mu se riječima da nema potrebe da poslije dva crvena kartona i penala bude nezadovoljan suđenjem. Na to sam kao odgovor dobio salvu uvreda i psovki na moj račun... Takve psovke ja u Rusiji nisam čuo!Sve vrijeme je vikao, prijetio, pljuvao nekoliko puta u mom pravcu, a na kraju me je i gađao flomasterom, što se sve može vidjeti na video snimku".

Epilog ovog sukoba bio je kazna od 200 hiljada dinara za Lalatovića, odnosno 30.000 za Černišova koji je još godinu dana vodio Subotičane.

Pogledajte OVDJE snimak pomenute konferencije za medije na "Karađorđu" poslije utakmice.

STEVAN MOJSILOVIĆ I MARKO NIKOLIĆ - maj 2014. godine

Izvor: MN PRESS


Jedan od najpoznatijih sukoba u srpskom fudbalu desio se prije više od pet godina i to na konferenciji za medije poslije utakmice Crvene zvezde i Rada (2:0) - i to zbog "trećeg lica".

Polemika u javnosti počela je poslije prvobitne izjave trenera "građevinara" Stevana Mojsilovića koji je pred meč na "Marakani" kazao da dolaze "očešljani i obrijani, sa mislima i u meču protiv Donjeg Srema", na šta je bivši trener Rada, tada Partizana, mladi Marko Nikolić odgovorio sljedeće:

"Ne želim to da komentarišem. To nije u tradiciji Rada. Pobjede i porazi su sastavni dio fudbala, želja za trijumfom mora uvijek da postoji".

Zbog ovog komentara Mojsilović se žestoko naljutio i na konferenciji za medije poslije utakmice sa Zvezdom vrijeđao je kolegu Marka Nikolića.

"Koji Marko, Kraljević Marko, šta je rekao?", kazao je bijesni Mojsilović.

"Koja svijetla tradicija Rada? Gdje je bio, šta je uradio, ostavio nas da ja sad vadim... On je ćelavi prepotenko! Bolje mu je da gleda svoja posla, da spusti nos. Od kada je preuzeo Partizan, prijeti, bavi se svim i svačim, samo ne svojim poslom. On je jedna velika trenerska prevara. Želim Zvezdi da osvoji titulu", rekao je Mojsilović koji je dodao i da treba da mu uzmu dozvolu za rad.

"Zaista nemam komentar na to. Za mene u fudbalu postoje dvije svetinje, a to su igrači i kolege treneri", kazao je Nikolić, a njih dvojica se nisu poslije toga mnogo sretala na terenu.

Prisjetite se te konferencije za medije.

"Ćelavi prepotenko!", rekao je Stevan Mojsilović o kolegi Marku Nikoliću.
Izvor: YouTube/ Rudyvgd2

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC