• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvanično: Poketino dobio otkaz, Totenhem traži novog trenera!

Autor mondo.rs

Argentinac više neće sedeti na klupi "pevaca".

Maurisio Poketino više nije trener Totenhema Hotspura, objavio je u utorak uveče londonski klub.

Kako se ističe u saopštenju "pevaca", doneta je teška odluka da posle pet godina Argentinac napusti klub.

Možda će vas zanimati

"Nije nam lako da donesemo ovakvu odluku, naročito posle momenata za pamćenje koje smo imali sa Maurisijom i njegovim štabom, ali smo ovo učinili u najboljim interesima kluba", navodi se između ostalog u poruci Totenhema.

Iako se to nigde zvanično ne pominje, iz saopštenja se može poprilično jasno zaključiti da je Poketino dobio otkaz, pre nego da se radi o zajedničkoj odluci da dve strane ne nastave zajedno.

Poketino je u klub došao 2014. godine, kada je klub proživeo tešku sezonu nakon prodaje Gereta Bejla i lošeg ulaganja u tim, da bi u predstojećoj polovini decenije, Totenhem sa Poketinom na čelu uspeva da ostvari četiri plasmana u prva četiri tima Premijer lige.

U leto 2019. su doživeli najveći uspeh, plasman u finale Lige šampiona, nakon što su u spektakularnom dvomeču uspeli da izbace Ajaks, ali za više od toga nisu imali snage.

Od poraza protiv Liverpula u Madridu do otkaza prošao je samo 171 dan, a loš početak nove sezone i navodno loši odnosi sa igračima doveli su do toga da Totenhem odluči da "preseče" i potraži nekoga novog.

Totenhem je u TOP4 Premijer lige sa Poketinom na čelu završio čak četiri puta, a pre dolaska Argentinca za to isto bile su im potrebne 22 godine.

Poketino je Totenhem za nešto više od pet godina vodio na 293 utakmice, a ostvario je 160 pobeda, 60 nerešenih rezultata i 73 poraza.

U 2019. godini je njegova ekipa doživela čak 18 poraza, uključujući i 2:7 protiv Bajern Minhena na domaćem terenu i ispadanje iz Liga kupa od strane niželigaša Kolčestera.

Ostaće upisano da je poslednja pobeda Poketina na klupi Totenhema, tokom vrlo uspešnih pet godina, koje doduše nisu iznedrile nijedan trofej, ostvarena baš na stadionu "Rajko Mitić", kada su "pevci" savladali Crvenu zvezdu 4:0.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC