Košarka

Trinkijeri: Fantastično teška utakmica! Mi smo tim, hvala, Ogi!

Autor mondo.rs

Izuzetno je bio zadovoljan pobedom trener Partizana, pogotovo zato što je ostvarena u stilu protivnika

Izvor: MN PRESS

Uspeo je Partizan da "preživi" dramu u završnici meča sa Cedevitom u Beogradu. Vodili su ubedljivo crno-beli, gosti se nisu predavali i u poslednjem minutu ponovo poveli, samo da bi domaćin slavio trojkom Ognjena Jaramaza uz zvuk sirene.

"Bila je fantastična utakmica i fantastično teška. Čestitam Cedevita Olimpiji na pravoj utakmici, kao da je plej-of. Čestitam mojim igračima jer ove utakmice se lako mogu izgubiti", bile su prve reči trenera Partizana Andree Trinkijerija posle utakmice.

 Partizan je u poslednju četvrtinu ušao sa 12 poena prednosti, ali je dozvolio Cedeviti da se vrati u meč. Izgovor se možda može pronaći u velikoj fizičkoj i energetskoj potrošnji u pobedi nad Virtusom u sredu, ali opet, delovalo je da je drama na kraju mogla da bude izbegnuta...

"Zašto nismo dobili utakmicu malo lakše? Nismo zagrađivali, a i svaki put skok u napadu, trojka, 14 trojki, to je mnogo...U poslednjih pet minuta nismo bili efikasni kako znamo u odbrani, ali u teškim trenucima smo našli način. Ovo nije bila naša utakmica, nije bila utakmica koju smo želeli da igramo, ali ono što smo potrošili protiv Virtusa na kraju je izašlo. Publika je bila fantastična, fantastična. Lako joj je navijati sa Virtusom, danas je trebalo neko da upali motor igračima. Važna pobeda, to je to", rekao je trener Partizana.

Ovo je sedma uzastopna pobeda Partizana u ABA ligi, koji je sad sam na prvom mestu.

"Mi 'peglamo' mesec dana, manje-više. Biće padova, kao i kod svake ekipe. Ja nisam sasvim zadovoljan koju smo utakmicu igrali, ali sam izuzetno zadovoljan zbog pobede. Znam koliko smo potrošili sa Virtusom, a koliko danas. Ne bunim se", rekao je Trinkijeri.

Ipak, on nije zaboravio da istakne da se nisu njegovi košarkaši "pitali" za sve.

"Cedevita je igrala fantastičnu utakmicu, oni su napadački možda najbolja ekipa na Jadranu. Šta su Blažič i Boutrajt pogodili na kraju...Svaki put kad kasnimo pola koraka – bum! trojka, 14 trojki, to je veliki broj, a mi dobijemo utakmicu na njihov stil, ne na naš", istakao je trener.

Sada ste prvi na tabeli, a slede možda ključni dueli - idete u Železnik u goste FMP-u, pa vam dolazi Budućnost....

"Idemo u Trento, ne znam šta je posle toga", prekida svaku priču Trinkijeri.

"Krećemo u ponedeljak da igramo i da se pripremimo dobro. Nije bilo dobrih veza sa avionima, zato idemo u ponedeljak. Posle toga se vraćamo i onda ćemo da vidimo s kim igramo. Jedna utakmica –

 jedna, jedna, jedna...", odgovara trener.

Heroj pobede svakako je Ognjen Jaramaz, koji je loptu dobio 0,8 sekundi pre kraja, a niste ga nijednom pomenuli...

"Ha, ha, mislim da je još tamo i gleda da li će lopta ući. Drago mi je za Ogija jer je u poslednjih godinu dana uložio mnogo energije da proba da bude najbolji Jaramaz koji može. Mi smo tim i danas se desilo da on pogodi. Hvala, Ogi, hvala na 31 asistenciji, idemo dalje", rekao je trener.