• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Handanović junak Intera, Atalanti (samo) bod na Meaci

Autor mondo.ba

Lautaro Martinez donio je vođstvo Interu, potom ga uz pomoć sudija sačuvao krajem prvog poluvremena, ali je Atalanta u nastavku stigla do boda, umalo i preokreta. Handanović tri minute prije kraja odbranio penal Murijelu.

 Serija A 19 kolo Inter - Atalanta 1-1 Izvor: EMILIO ANDREOLI/GETTY IMAGES EUROPE

Inter i Atalanta odigrali su posljednji subotnji duel 19. kola Serije A u kojem je glavnu ulogu sve do 75. minuta imao Lautaro Martinez, a onda je predstava na Meaci dobila novog heroja. Ili bolje rečeno heroje.

Robin Gosens ispratio je pomalo bezazleno ubacivanje u peterac i matirao Handanovića za drugi uzastopni remi ova dva tima.

Možda će vas zanimati

 Atalanta je bila blizu velikog preokreta, ali je Samir Handanović u 88. minutu odbranio jedanaesterac Luisu Murijelu pa će "neruazuri“ prenoćiti na čelu tabele, sa bodom prednosti nad Juventusom.

Inter – Atalanta 1:1 (1:0)
/Lautaro 4 – Gosens 75/

Sve do onog pogotka Gosensa prvo ime ovog meča bio je Lautaro Martinez koji je sa dva poteza, jednim ispred gola Atalante i jednim ispred gola Intera bio zaslužan za vođstvo svog tima.

Argentinski napadač već na samom otvaranju meča odigrao je dupli pas sa Romeluom Lukakuom, a onda poslao loptu ispod Golinija za pobjedu Intera 1:0.

Četiri minute nakon početka upisao se u strijelce, a četiri minute prije kraja prvog poluvremena ponovo je bio u centru pažnje, kada je umalo kažnjena njegova želja da pomogne ekipi u odbrani.

Izvor: EMILIO ANDREOLI/GETTY IMAGES EUROPE

Poslije slobodnog udarca u 41. minutu Samir Handanović je odbranio pokušaj Rodriga Toloija je glavom, a o onome što je uslijedilo vjerovatno će se raspravljati narednih dana.

Toloi je nakon intervencije Handanovića pokušao da dođe do odbijene lopte u petercu, ali je Lautaro u padu povukao rukom njegovu nogu i spriječio ga da postigne pogodak, međutim, sudija Đanluiđi Roki se nije oglasio.

Uzaludni su bili protesti igrača Atalante, nisu se oglasile ni sudije iz Var sobe i Inter je otišao na odmor sa vođstvom 1:0.

Tu prednost Antonio Konte je očigledno želio da sačuva i u nastavku pa je jedino uzbuđenje bila stativa koju je pogodio Malinovski.

Sve do 75. minuta, a onda je meč krenuo drugim putem!

Gosens je poravnao na 1:1, međutim, izostala je reakcija Intera i njegovog trenera.

Pet minuta kasnije Konte je čak izveo Lautara i ubacio defanzivnijeg Politana, a Atalanta je krenula u ofanzivu, koja je trebala da bude krunisana pogotkom. Ipak, predstava ponovo dobila novog glavnog junaka.

Mladi stoper Intera Alesandro Bastoni napravio je glupost i bez potrebe oborio Papu Gomeza i tako pružio priliku Luisu Murielu da sa bijele tačke donese Atalanti konačan preokret.

Kolumbijac je šutirao, ali je Samir Handanović sjajnom intervencijom odbranio penal i spasio Inter drugog poraza u sezoni.

SERIJA A - 19. KOLO:

Kaljari - Milan 0:2 (0:0)
/Leao 46, Ibrahimović 64/

Lacio - Napoli 1:0 (0:0)
/Imobile 82/

Inter - Atalanta 1:1 (1:0)
/Lautaro Martinez 4 – Gosens 75/

U nedjelju:

Udineze - Sasuolo (12.30)
Fiorentina - SPAL (15.00)
Sampdorija - Breša
Torino - Bolonja
Verona - Đenova (18.00)
Roma - Juventus (20.45)

U ponedjeljak:

Parma - Leće (20.45)

TABELA: Inter (+1) 46, Juventus 45, Lacio 42, Roma 35, Atalanta (+1) 35, Kaljari (+1) 29, Parma 25, Milan (+1) 25, Napoli (+1) 24, Torino 24, Bolonja 23, Verona (-1) 22, Udineze 21, Sasuolo 19, Fiorentina 18, Sampdorija 16, Leće 15, Breša (-1) 14, Đenova 14, SPAL 12.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC