Košarka

Kovačević: Meč Igokea - Spars je zakazan za 19.00, dolaze sudije i delegat

Autori mondo.ba Nebojša Šatara

Tim menadžer Igokee Siniša Kovačević potvrdio je za naš portal da je utakmica sa Sparsom zakazana za 19 časova i da će Aleksandrovčani, kao i sudije i delegat doći na meč.

Košarkaško prvenstvo Bosne i Hercegovine je prekinuto!

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine donio je, s obzirom na "kršenje propozicija", odluku o - prekidanju nacionalnog šampionata, odnosno Lige 12!

 "Na osnovu člana 33. Statuta Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH na 22. sjednici održanoj dana 27.8.2019. godine donio je Odluku Broj: 651/19 u kojoj se navodi da nadležnost nad komesarom takmičenja u sezoni 2019/2010 ima kancelarija KSBiH. S tim u vezi, obzirom da je došlo do kršenja propozicija, te samim tim narušen je kalendar i regularnost takmičenja Prvenstva BiH sezona 2019/20, donosi se Odluka o prekidu Lige 12 Prvenstva BiH i poništenja nominacija 14. kola Prvenstva BiH Lige 12 između KK Igokea i KK Spars Realway kao i svih nominacija 15. kola Prvenstva BiH Lige 12 do okončanja sastanka i donošenja zaključka od strane UO KS BiH", istakli su iz KS BiH, dodavši:

"O nastavku takmičenja Prvenstva BiH, Lige 12, kao i nominacijama za navedene utakmice kancelarija KS BiH dostaviće obavještenje nakon što UO KS BiH donese odluku i otkloni nejasnoće. Odluka stupa na snagu danom donošenja".

Međutim, tim menadžer Igokee aleksandrovačkog kluba je za MONDO rekao da je meč planiran za večeras u 19.00.

"Doći će naš tim, sudije i delegat, u kontaktu smo i oni su na putu. Lopta će u 19.00 biti podbačena prema propozicijama i u slučaju da protivnik ne dođe, onda će nadležni organi u Savezu da postupe prema pravilima, a to je da u prvostepenom postupku bude registrovana utakmica sa 20:0 i oduzimanje jednog boda", rekao je Kovačević.

Do problema je, podsjetimo, došlo nakon što su se Igokea i Spars Realway sporili oko termina odigravanja derbi utakmice 14. kola Lige 12.

"Igosi" su ove sezone gotovo sve mečeve u šampionatu BiH igrali dan nakon utakmica u ABA ligi, pa su ovog puta tražili da kao domaćin susret igraju dan kasnije, na šta nisu pristali u sarajevskom klubu.