Košarka

Jokićeva poruka iz Čikaga na srpskom: Selektore, momci...

Autor mondo.rs

Rijetku priliku da daje intervjue na maternjem jeziku kada nosi opremu Nagetsa, Nikola Jokić iskoristio je da poželi sreću reprezentaciji na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izvor: YouTube Screenhshot

Nikola Jokić bio je na terenu "Junajted centra" u Čikagu dok se grupa igrača pristigla u Beograd u nedjelju, taman pred početak finala Kupa u "Čairu", spremala za počinak pred današnju prozivku novog selektora Igora Kokoškova.

Dan kasnije u jutarnjim satima, u prestonicu je dopotovao i ostatak tima koji će već u četvrtak u Finskoj igrati prvu zvaničnu utakmicu "orlova" od pada na peto mjesto na svijetu prošlog septembra u Kini.

Izvor: Guliver, Jonathan Daniel/Getty Images North America


Kao i kod Saleta Đorđevića u kvalifikacijama za Mundobasket 2019, Jokić nije u prilici da se odazove eventualnom pozivu za kvalifikacije za Eurobasket 2021, ali je srpski centar iskoristio priliku da poželi novom selektoru i novim-starim saigračima mnogo sreće i uspjeha u utakmicama sa Finskom i Gruzijom.

Tu se negdje as Denver Nagetsa i zaustavio pred kamerom Televizije Avala-Čikago, svjestan da poslije Finske i Gruzije slijede drugačije kvalifikacije i da, u ovom trenutku, nema odgovor na Pitanje koje jednako zanima naše ljude u Čikagu, Beogradu ili Tokiju.

Do daljeg, ostaće "na snazi" onaj nagovještaj lijepih vijesti iz decembra.

Nikola Jokić izjava (sport)
Izvor: YouTube


Pored uvijek aktuelne teme vezane za nastupe u dresu Srbije, Jokić je rijetku priliku da daje izjave na maternjem jeziku u opremi Nagetsa iskoristio za komentar Ol-star vikenda završenog prethodne noći u "drugom najvećem srpskom gradu".

Ne toliko na terenu, koliko van njega, Nikola Jokić je potvrdio status superstara NBA košarke koja se dolaskom Kokoškova, a možda i Majkla Malouna, drastično približila srpskoj.

Srpska košarka bez najboljeg srpskog košarkaša - šteta za košarku, svejedno strana ili naša.