• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić i Dončić sa klupe gledali kako "Obrva" rješava Ol-star u Čikagu

Autor mondo.rs

Prvi meč svih zvijezda poslije tragedije Brajantovi završen je kada je "Obrva" postigao 24. poen za "Tim Lebron" u konačno neizvjesnoj utakmici. Jokić imao simboličan učinak.

 NBA-All-Star-2020-Nikola-Jokic-VIDEO-najbolji-potezi-Dejvis-rijesio-mec-Kavaj-MVP Izvor: Tanjug, Nam Huh/AP

U prvom Ol-star meču od smrti Kobija Brajanta, ujedno prvom koji nije završen sirenom, Nikola Jokić sa klupe je posmatrao kako njegov najozbiljniji rival među NBA centrima rješava reviju u Čikagu postizanjem 24. poena u posljednjoj četvrtini za svoj tim.

To je u noći između nedjelje i ponedjeljka bio "Tim Lebron", koji je pred 17.808 navijača u "Junajted centru" odnio pobjedu u dugo čekanoj neizvjesnoj završnici u večeri svih zvijezda.

"Tim Janis" - "Tim Lebron" 155:157 (41:53, 51:30, 41:41, 22:33).

Bilo ih je i u "Timu Janis", ali su najjače zasijale one iz "Mambinog" grada, Los Anđelesa, u koji je otišla i MVP titula.

Možda će vas zanimati

Tim Lebron - Tim Janis.
Izvor: YouTube


Prvi osvajač trofeja "Kobi Brajant" zasluženo je i najkorisniji igrač posljednjeg finala, Kavaj Lenard, koji je ubacio osam trojki i sa 30 poena, sedam skokova, četiri asistencije i dvije ukradene lopte bio bolji od najboljih u utakmici odigranoj bez klasične "štoperice" na kraju.

Izvor: Tanjug, Nam Huh/AP


Ovu tužnu Ol-star reviju u Čikagu, u kojoj je srpski as Nikola Jokić igrao 12 minuta i postigao pet poena uz dva skoka, asistenciju, ukradenu loptu i "odsviranu" gitaru na centru, od ostalih će razlikovati korigovana pravila igre, prema kojima se posljednja četvrtina završavala kada bi tim u vođstvu poslije tri deonice postigao 24. poen.

Uradio je "Obrva", koji je od trenera sa kojim od ljetos radi u Lejkersima, Frenka Fogela, dobio veterana Krisa Pola za "pik" u neizvjesnoj završnici koju je, poput Jokića, i Luka Dončić gledao "iz prvog reda".

Iako starter i igrač sa najviše glasova navijača na Zapadu poslije kapitena "Kinga", slovenački "vunderkind" morao je da se zadovolji sa 17 minuta tokom kojih je postigao osam poena i podijelio četiri asistencije.

Pol, jedan od zagovornika ideje da Ol-star bude završen postizanjem 24. poena u četvrtoj četvrtini, ubacio je sedam trojki i sa 23 poena podijelio ulogu drugog strijelca ekipe sa Džejmsom. 

Dejvis je ubacio tri manje.

Čast Istoka, koji je nezvanično postojao nakon "drafta" na kom su kapiteni izabrali samo po dvojicu igrača iz rivalske konferencije, do kraja su branili Janis Adetokunbo, Džoel Embid i Tre Jang, ali su "janisi" poraženi drugu godinu zaredom.

MVP lige iz prošle sezone ubacio je 25 poena uz 11 skokova, četiri asistencije i tri blokade, što bi mu vjerovatno donijelo i "Brajant" trofej da je završnica riješena drugačije, Embid ga je pratio sa 22 poena i deset skokova, dok je Jang u svom malom rivalstvu sa Dončićem zablistao sa deset poena i deset asistencija.

Ovog puta dovoljno samo za neizvjestan poraz nakon što je 2019. u Šarlotu bilo 164:178 za "lebronovce".

Ovo je bila treća godina od odluke NBA lige da "zamrtne" rivalstvo Istoka i Zapada i najbolje igrače svijeta ponudi na izbor kapitenima konferencija. Prve godine u Los Anđelesu, "Kingov" rival bio je Stef Kari iz Golden Stejt Voriorsa, a rezultat 145:148 za ekipu tadašnje zvijezde Klivlend Kavalirsa.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC