• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od danas pratimo Igora: U Beogradu se polako okupljaju košarkaši Srbije

Autor Nikola Janković

Neka to bude početak još jednog putovanja završenog sletanjem u novo veliko finale srpske košarke i selektora Kokoškova, ovog puta zajedno, na istoj strani terena.

 Okupljanje-kosarkasa-Srbije-prvi-spisak-Igora-Kokoskova-kvalifikacije-Eurobasket-2021 Izvor: MN PRESS

Tačno 160 dana od onog poraza od Argentine u Donguanu, novi selektor Igor Kokoškov okupiće u Beogradu ponovo oslabljenu košarkašku reprezentaciju Srbije na početku "priprema" pred start kvalifikacija za Eurobasket 2021.

Mnogo toga dogodilo se u međuvremenu.

Aleksandar Đorđević povukao se posle tri srebrne medalje i petog mesta na svetu. U medijima je "raspisan" konkurs za budućeg selektora "orlova". Kokoškovu su davane simbolične šanse za izbor u jakoj konkurenciji.

Dok je Srbija mesecima čekala odgovor, u Sazonovoj su ćutali.

U međuvremenu, Srbija je saznala rivale na putu ka Tokiju 2020. Predrag Danilović je na kraju prelomio, ali se čekao odgovor iz Kalifornije.

Kada su Vlade i Peđa rekli DA - zapitali smo se KAKO će to izgledati na terenu. Ali i da li će Nikola Jokić biti na terenu kada bude najvažnije narednog ljeta.

Ispostavilo se potom da "Džoker" možda neće biti jedini iz Denver Nagetsa u timu. Kao i da će Majkl Maloun, izgleda, ostati jedini sa američkim pasošem u timu.

Oko ostalih imena u stručnom štabu nije bilo dileme, pa je sve bilo spremno za okupljanje.

Kada je objavljen i prvi spisak novog selektora, nažalost bez brojnih imena na njemu...

Igorovi "kokošarkaši"

Miloš Teodosić (Virtus)

Miroslav Raduljica (Đangsu)

Nikola Rebić (Jenisej)

Dejan Todorović (Andora)

Aleksa Avramović (Estudijantes)

Marko Simonović (Olimpija)

Dejan Кravić (Obradoiro)

Dalibor Ilić (Igokea)

Ognjen Jaramaz (Partizan)

Uroš Trifunović (Partizan)

Rade Zagorac (Partizan)

Novica Veličković (Partizan)

Aleksa Radanov (FMP)

Stefan Đorđević (FMP)

Ognjen Dobrić (C. zvezda)

...ostalo je samo još da se Kokoškov i košarkaši upoznaju i predstave javnosti danas u 12.30, sa konferencije za medije koju će reporteri Monda pratiti UŽIVO i poželjeti sreću selektoru i momcina na prvom od mnogih okupljanja na putu ka ostvarenju zajedničkih snova.

A, srpske snove nije lako ostvariti, jer su oni odavno vezani samo i isključivo za medalje na najvećim takmičenjima na koja se od nedavno odlazi zaobilaznim putevima u vrijeme kada najbolji igrači svijeta ne mogu da razmišljaju o snovima u dresu reprezentacije od silnih obaveza u ugovorima sa klubovima, pa tako "orlove" čeka samo naizgled rutinski posao u grupi sa Švajcarskom, Gruzijom i našim prvim rivalom, Finskom.

Već u četvrtak od 18 časova, poslije eventualno tri zajednička treninga, Kokoškov će debitovati u zemlji u kojoj je nova, mlada ekipa pod vođstvom Dušana Ivkovića doživjela jedini poraz na putu povratka srpske košarke sa dna na koji je pala na Eurobasketu 2007. do finala nezaboravnog Eurobasketa 2009.

Miloš Teodosić nosio je plavi dres tog 30. avgusta 2008. u Vanti kada je Peteri Koponen ubacio 18 poena u pobjedi "čopora vukova" od 80:77, biće na terenu u ponovo plavom dresu i u četvrtak 20. februara 2020. u Helsinkiju, kada će vođa čopora ponovo biti Peteri Koponen.

Izvor: MN PRESS

Neka to bude početak još jednog putovanja završenog sletanjem u novo veliko finale srpske košarke i selektora Kokoškova, ovog puta zajedno, na istoj strani terena.

Svako ko bi pomislio da za ove momke ne postoje prepreke na putu ka najduže čekanom finalu Evropskog prvenstva, zakazanom pune četiri godine poslije onog istanbulskog u kom je upravo Kokoškov produžio "srebrno doba" srpske košarke, zaboravio je trojku Nikole Ivanovića sa centra u "Areni" poslije koje se Duda jedva domogao Slovenije zahvaljujući boljoj koš-razlici od Estonaca na kraju kvalifikacija za Eurobasket 2013.

Izvor: MN PRESS


Zaboravio bi i da je Sale vratio vicešampiona svijeta na Mundobasket 2019. tako što je u posljednjoj, 20. utakmici kvalifikacija sa Izraelom u "Pioniru" igrao na "biti ili ne biti" protiv najvećeg debakla u trenerskoj karijeri, a onda podnio ostavku zbog toga što se ekipa iz Kine vratila kao peta.

To je značilo i da će njegov nasljednik imati čast i obavezu da obezbijedi momcima priliku da brane srebro iz Rija 2016, ali utakmice sa Finskom u četvrtak i dobro poznatom Gruzijom tri dana kasnije u Beogradu nisu i ne smiju biti "pripreme" za julske kvalifikacije za Tokio 2020. u rasprodatoj "Areni".

Mogu biti samo dobra prilika za selektora i igrače pred nešto drugačiji sistem kvalifikacija u kojima će pravo na loš dan i prilika za popravni biti zabranjena fraza.

Srećno, "orlovi"!

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC