Košarka

Trener Igokee predlaže: Kraj ABA sezone, Partizan šampion!

Autor mondo.ba

''Moje mišljenje je da lige treba prekinuti i na osnovu trenutnog plasmana proglasiti pobjednike'', rekao je Dragan Bajić. Sličan stav je prije nekoliko dana saopštio i predsjednik Partizana.

Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Zbog pandemije koronavirusa, odgođena su ili otkazana brojna sportska takmičenja širom Evrope.

Stale su sve lige ''petice'', ne igraju se ni NBA, Evroliga i Evrokup... a, isto tako, u narednih trideset dana neće biti nikakvih aktivnosti kad je u pitanju ABA liga.

Elitno regionalno košarkaško takmičenje suspendovano je kolo prije kraja ligaškog dijela sezone, nakon čega bi trebalo da uslijedi doigravanje za šampiona.

Da li je to recept i za takmičenje kod muškaraca?

Predsjednik Partizana Ostoja Mijailović smatra da jeste ukoliko već ne može da se odgodi plej-of, a istomišljenika je dobio u liku trenera Igokee Dragana Bajića.

''Problem je što se ne zna koliko će ovo da traje i gledajući na svu sitaciju kako neke zemlje donose odluke o prekidima prvenstava i donošenju odluka o šampionu na osnovu tabele, ja očekujem da se to desiti i u ABA ligi i u Ligi BiH. Moja pretpostavka je da svaka liga ima pravilnik za ovakve nepredviđene situacije. U ABA ligi je kristalno jasno sve pred posljednje kolo, osim možda tog četvrtog mjesta ili baraža za opstanak. Opet kažem, vjerovatno postoji pravilnik. Vidim da su Ukrajina i Litvanija prekinuli prvenstvo. To mislim i za Ligu BiH. Mi 'bježimo' dvije pobjede prvom pratiocu i tu je dosta čista situacija. Ne zato što smo mi prvi, ali smatram da bi to bilo najbolje u ovoj situaciji ne znajući kad će biti nastavak. Moje mišljenje je da lige treba prekinuti i na osnovu trenutnog plasmana proglasiti pobjednike'', rekao je Bajić a prenio portal ''Košarka 24''.

U slučaju ABA lige, to bi značilo da bi šampion postao beogradski Partizan, koji bi tako došao do prve titule u ABA ligi nakon sezone 2012-13.

U košarkaškom prvenstvu BiH, Igokea bi, da se isto prekine sad, vratila titulu u svoju trofejnu salu nakon 2017. godine.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.