• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petak 13: Sport ne pamti crnji dan, a najteža odluka tek slijedi!

Autori mondo.rs Autori Nikola Janković

Završeno je obraćanjem Japanskog ministra organizacije Igara koji je potvrdio da postoji mogućnost da najvažnije takmičenje u sportu bude pomjereno za kraj 2020. godine, dok se "gala" otvaranje zakazano za 24. jul neprijatno primaklo.

 Naslovne-strane-novina-u-Evropi-Koronavirus-i-Tokio-2020 Izvor: Screenshot

Pandemija koronavirusa zbrisala je gotovo sva važna takmičenja sa lica planete u samo 24 časa koja će ostati upamćena u istoriji sporta.

To što će pod "datum" stajati petak, 13. samo doprinosi utisku da se radi o vjerovatno najcrnjem danu za sport od završetka II svetskog rata.

Serija vijesti o prekidu nadmetanja počela je odlukom komesara NBA lige Adama Silvera da suspenduje utakmice u periodu od najmanje 30 dana, dok su sa latinske strane poslati signali o privremenom gašenju Kopa Libertadores i Kopa Sudamerikane.

Možda će vas zanimati

Izvor: Screenshot

Kada je svanulo u Evropi, Premijer liga odlučila je da popusti pred ozbiljnošću situacijei stopira takmičenje najmanje do 3. aprila, prekinuta je i kultna Liga nacija u ragbiju, pomjerani su i otkazivani turniri u golfu, Londonski maraton, sve dok nije stigla vijest o tome da Formula 1 neće "kasniti" jednu već pet trka i prije prvog zelenog svjetla u šampionatu.

Ekipni sportovi zaustavljeni su mahom pred dugo čekane olimpijske kvalifikacije, poput onih u boksu i rukometu, UEFA je zaustavila i Ligu šampiona i Ligu Evrope, ali i najavila dramatičnu telefonsku sjednicu sa svim članicama u utorak u 13, Francuzi i Nijemci su zaustavili najviša dva ranga takmičenja u fudbalu, kao i Holanđani, Portugalci, Španci...

Negdje u međuvremenu, premijerka Ana Brnabić saopštila je javnosti odluku Vlade Srbije o zatvaranju "kapija" na stadionima Superlige do daljnjeg, koja će ove subote biti jedna od retkih na tv-u, doduše bez adekvatnog tona.

Otkazan je i Điro, ponos zemlje koju je smrtonosni virus najdrastičnije pogodio.

Kada će se ovo završiti i dokle će biti prostora za odlaganje odluke o sudbini Olimpijskih igara u Tokiju, udarne su teme na naslovnim stranicama vodećih listova širom Evrope, čija su se uredništva na različitim jezicima, ali jednakom zabrinutošću, složila u ocjeni da je sport stao!

Završeno je obraćanjem Japanskog ministra organizacije Igara koji je potvrdio da postoji mogućnost da najvažnije takmičenje u sportu bude pomjereno za kraj 2020. godine, dok se "gala" otvaranje zakazano za 24. jul neprijatno primaklo.

Sporte, srećno i vrati se što prije!

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC