Košarka

ABA Amerikanci se spremaju za povratak kući, šta to znači za ligu?

Autori mondo.rs Nebojša Marković

U Baru i Ljubljani se polako opraštaju od stranaca...

Izvor: MN PRESS

ABA liga se zbog pandemije korona virusa već uveliko ne igra i još uvijek nije poznato kako će se sezona okončati. Do kraja regularnog dijela sezone je ostalo jedno kolo, a onda i plej-of i plej-aut.

Pojedini klubovi su već predlagali moguća rješenja i njihove želje, ali neke košarkaše to neće mnogo zanimati. Naročito one iz SAD.

Razlog za to je njihova želja da se vrate u svoju domovinu i čini se da će dobar dio njih u tome i uspjeti.

Tako je u subotu Cedevita Olimpija objavila da su trojica njihovih igrača već odletjela za SAD, dok se slično očekuje i u Baru.

"Predsjednik KK Mornar Đorđije Pavićević okupio je sve američke internacionalce i predočio im da je klub zatražio podršku od američke ambasade, kako bi mogli da se vrate svojim domovima. Sastanku su prisustvovali i trener Mihailo Pavićević i sportski direktor Drago Spičanović", saopštio je crnogorski klub na svom Tviter profilu.

Cedevita Olimpija je saopštila da su Mikael Hopkins, Kodi Miler Mekintajer i Dominik Artis u subotu u ranim jutarnjim časovima otputovali u Sjedinjene Države.

Izvor: MN PRESS

Ovakvi potezi očigledno znače da finiš sezone nije prioritet članova ABA lige, već da se igračima omogući da budu sa svojim porodicama za vrijeme pandemije korona virusa.

Kada će i kako ABA liga biti nastavljena, još uvijek nije poznato, ali lako bi moglo da se dogodi da timovi završe sezonu u drugačijim sastavima od onih koje su donedavno imali na raspolaganju...

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.