• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanu titula ili ne: Hrvati traže proširenje ABA lige

Autor mondo.rs

Svako gleda da riješi svoje probleme, pa tako i Zadar.

 ABA-liga-2019/20-titula-Partizanu-ili-ne-Zadar-trazi-prosirenje-lige-na-14-klubova Izvor: MN PRESS

U trenutku kada je korona ispraznila košarkaške dvorane u regionu, košarkaši Zadra našli su se na neprijatnom mjestu.

Posljednjem.

Možda će vas zanimati


U jeku debate oko toga da li bi takmičenje trebalo da se završi dodjelom titule Partizanu ili poništavanjem rezultata u sezoni 2019/20, u Dalmaciji je aktuelnija tema - da li će se u Dvorani "Krešimir Ćosić" u sezoni 2020/21 igrati ABA ili ABA 2 košarka.

Klupsko rukovodstvo zalaže se - proširenje lige na 14 klubova!

Prema pravilima, u slučaju da timovi imaju isti skor na kraju ligaškog dijela sezone, odlučivaće međusobni skor. Do tada, tabela ABA lige "ređa" se prema koš-razlici gdje je na kolo do kraja Zadar najbolji, pa formalno posljednje mjesto pripada Krki. Mega bi kao pretposljednja igrala baraž za opstanak sa poraženim finalistom ABA 2 lige.

Ne samo to, direktor nekadašnjeg šampiona SFRJ, Željko Žilavec, rekao je za "Slobodnu Dalmaciju" da je to i stav "hrvatske strane".

"Čini mi se da je stav da bi trebalo ostaviti postojeće stanje i proglasiti sezonu zaključenom. Moje mišljenje je da nikoga ne treba kažnjavati na način da Zadar, kao posljednji na tabeli ispadne iz lige, samo na osnovu pretpostavke da u poslednjem kolu ne bismo mogli da dobijemo Crvenu zvezdu", rekao je Žilavec, čiji je tim pred neodigrano 22. kolo imao isti skor sa Megom i Krkom (6-15), ali najlošiji skor u tom krugu.

"Nisam ni za tu opciju da zbog postojećeg stanja nekoga treba  zakinuti, konkretno Borac i Split, koji drže prve dve pozicije u ABA 2 ligi. Mišljenja sam da bi razumno bilo proširiti ligu na 14 klubova, s tim da vođstvo lige donese odluku da u idućoj sezoni iz lige ispadaju tri tima", predložio je Žilavec.

U danu u kom je predsjednik Igokee, Igor Dodik, poslao rukovodstvu ABA lige pismo u kom predlaže prekid takmičenja, zaključenje plasmana na osnovu aktuelne tabele, dodjelu titule crno-bijelima i eliminaciju Zadra u drugoligašku konkurenciju, Žilavec razmišlja drugačije - iako bi to značilo da je njegov klub osvojio "duplu krunu" u sezoni 2019/20.

Zadrani su već osvojili Kup, a nalaze se na prvom mjestu u prvenstvu Hrvatske.

"U stalnom smo kontaktu s vođstvom obje lige, međutim, konačne odluke nema. Traži se najbolje rješenje. Primera radi, da bi se zaključila hrvatska liga nedostaje još jedna utakmica. Ako bi se prihvatilo postojeće stanje pripala bi nam titula o kojoj trenutno najmanje razmišljamo, niti je ona kao takva prioritet. Važniji su igrači i ljudi uopšte, da ostanu zdravi. Zdravlje je na prvom mjestu, utakmica i trofeja će biti", rekao je funkcioner kluba.

Anketa

Da li bi titula prvaka ABA lige trebalo da pripadne Partizanu?

  • Da, to je jedino logično

    70.87% (90)

  • Ne, zašto bi?

    29.13% (37)

Da li bi titula prvaka ABA lige trebalo da pripadne Partizanu?

Rezultati


To što je sport stao, ne samo u Hrvatkoj, regionu i Evropi, već cijelom svijetu, nije spriječilo rukovodstvo Hrvatskog košarkaškog saveza da kazni Zadar zbog proslave tokom osvajanja Kupa na turniru u Zagrebu.

"Ostali smo jako iznenađeni odlukom HKS-a koji nas je kaznio s dvadeset hiljada kuna, uz obrazloženje da nismo poštovali proceduru tokom svečanosti proglašenja pobjednika Kupa. U Savezu smatraju da je neprimjereno što se naš kondicioni trener popeo na pobjedničko postolje i doveo četvorogodišnjeg sina. Ne znam šta je tu toliki grijeh da bismo dobili ovakvu kaznu, ima nebrojeno primjera po svijetu, takve situacije nisu rijetke", rekao je Žilavec.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC