• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea predlaže: Ako se ABA ne nastavi uskoro, da se registruje kako je sad

Autor Pavle Knežević

"Da se klubovi izbore sa situacijom, smanje troškovi i pripreme za sljedeću sezonu"

 KK-Igokea-ako-se-ABA-liga-ne-nastavi-uskoro-da-se-registruje-kako-je-sad-korona-virus Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Igokea je uputila pismo svim klubovima ABA lige sa prijedlogom da se ako u narednih 10 do 15 dana ne steknu uslovi za nastavak sezone, regionalno takmičenje zaustavi i trenutni plasman na tabeli proglasi konačnim, saznaje MONDO.

U pismu koje je potpisao prvi čovek Aleksandrovčana, Igor Dodik, navodi se prijedlog da iz lige ispadne trenutno posljednji tim (Zadar) a da se u ABA 1 plasira lider ABA 2, Borac.

Možda će vas zanimati

Kao što svi znamo ABA liga je prekinuta kao i sva ostala košarkaška i sportska takmičenja zbog pandemije virusa korona. Prvi na tabeli je Partizan, na dnu su Krka, Mega i Zadar, od čega Mega ima najbolju situaciju pred neodigrano posljednje kolo, a Zadar najgoru.


Pisali smo vam ranije, uopšte se ne zna kako će se i da li će se takmičenje nastaviti, pa čak i ako se nastavi kasnije da li će biti regularno i na šta će ličiti.

Partizan je početkom epidemije imao prijedlog da se odigra samo plej-of ili, ako je to nemoguće, registruje trenutni poredak na tabeli kao konačan. Predsjednik crno-bijelih zatražio je u petak da se liga izjasni koji je datum preko koga takmičenje neće ići.

Crvena zvezda i drugi klubovi nisu se izjašnjavali javno, osim sa željom da se takmičenje "završi na parketu". Kapiten crveno-bijelih Branko Lazić iznio je prijedlog da se liga poništi.

Dodik je u pismu obrazložio ovaj prijedlog željom da se klubovi "izbore sa trenutnom situacijom" i smanje troškove, kako bi bili u prilici da se organizuju i budu spremni da funkcionišu u narednoj sezoni.

Kako je naveo Dodik, "nije realno da klubovi iz regiona u julu i avgustu nastave sezonu".

Podsjećamo, ekipe su raspuštene, stranci su se vratili kućama, tako da je pitanje koliko će vremena ekipama biti potrebno da se uigraju za nastavak sezone. NBA je najavila nastavak takmičenja za jun, Evroliga u stopu prati američko takmičenje, a ABA liga ide uz Evroligu.

Dodik očigledno smatra da to nije regularno. A i trener Igokee Dragan Bajić ranije je još izneo sličan predlog - da se liga okonča i registruje postojećim stanjem na tabeli.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nece proci

Ostoja ti li si?

Gradsko_dijete_sLausa

Ko Igokeu pita za mišljenje?!Treći put navaljuju da se ovako završi....Kao da je sad to najbitnije!?Nije dzaba bilo PartizanIgokea

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC