• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Igokee predlaže: Kraj ABA sezone, Partizan šampion!

Autor mondo.ba

''Moje mišljenje je da lige treba prekinuti i na osnovu trenutnog plasmana proglasiti pobjednike'', rekao je Dragan Bajić. Sličan stav je prije nekoliko dana saopštio i predsjednik Partizana.

 Trener Igokea Dragan Bajić prekinuti lige proglasiti šampione na osnovu plasmana Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Zbog pandemije koronavirusa, odgođena su ili otkazana brojna sportska takmičenja širom Evrope.

Stale su sve lige ''petice'', ne igraju se ni NBA, Evroliga i Evrokup... a, isto tako, u narednih trideset dana neće biti nikakvih aktivnosti kad je u pitanju ABA liga.

Možda će vas zanimati

Elitno regionalno košarkaško takmičenje suspendovano je kolo prije kraja ligaškog dijela sezone, nakon čega bi trebalo da uslijedi doigravanje za šampiona.

Kako će se sezona ''razmrsiti'' – niko još sa sigurnošću ne može da kaže, a prva je korak povukla WABA liga, koja je otkazala fajnal-for koji je trebalo da bude odigran 21. i 22. marta u bugarskoj Staroj Zagori i za šampiona proglasila najbolji tim nakon ligaškog dijela, podgoričku Budućnost.

Da li je to recept i za takmičenje kod muškaraca?

Predsjednik Partizana Ostoja Mijailović smatra da jeste ukoliko već ne može da se odgodi plej-of, a istomišljenika je dobio u liku trenera Igokee Dragana Bajića.

''Problem je što se ne zna koliko će ovo da traje i gledajući na svu sitaciju kako neke zemlje donose odluke o prekidima prvenstava i donošenju odluka o šampionu na osnovu tabele, ja očekujem da se to desiti i u ABA ligi i u Ligi BiH. Moja pretpostavka je da svaka liga ima pravilnik za ovakve nepredviđene situacije. U ABA ligi je kristalno jasno sve pred posljednje kolo, osim možda tog četvrtog mjesta ili baraža za opstanak. Opet kažem, vjerovatno postoji pravilnik. Vidim da su Ukrajina i Litvanija prekinuli prvenstvo. To mislim i za Ligu BiH. Mi 'bježimo' dvije pobjede prvom pratiocu i tu je dosta čista situacija. Ne zato što smo mi prvi, ali smatram da bi to bilo najbolje u ovoj situaciji ne znajući kad će biti nastavak. Moje mišljenje je da lige treba prekinuti i na osnovu trenutnog plasmana proglasiti pobjednike'', rekao je Bajić a prenio portal ''Košarka 24''.

U slučaju ABA lige, to bi značilo da bi šampion postao beogradski Partizan, koji bi tako došao do prve titule u ABA ligi nakon sezone 2012-13.

U košarkaškom prvenstvu BiH, Igokea bi, da se isto prekine sad, vratila titulu u svoju trofejnu salu nakon 2017. godine.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Драгче

Неће моћи, разбојниче!!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC