• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pandemija uzima živote, Španci računaju kad počinje Primera: A, pripreme!?

Autor Nikola Janković

Tim povodom, oglasili su se treneri nekolicine timova La Lige i postavili pitanje: A, pripreme?

 Koronavirus-u-Spaniji-Spremaju-nastavak-Primere-2019/20-Real-i-Barsa-ne-odustaju-od-titule Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

Talas pandemije koronavirusa poslije Italije žestoko je pogodio i Španiju, u kojoj je u prethodna 24 sata registrovano još 3.355 zaraženih, a od direktnih posljedica COVID-19 virusa preminulo je 233 građana.

Uprkos svemu, čelnici La Lige izdvajaju se od ostatka kontinentalne konkurencije u tome što su uveliko izračunali kako mogu takmičarski da privedu sezonu 2019/20 kraju i najavili da će uraditi sve da tako i bude.

Možda će vas zanimati

U slučaju da Španija za mjesec dana odluči da nastavi šampionat, a sugestije trenera budu uvažene, prva sljedeća utakmica Primere za sezonu 2019/20 biće odigrana prvog vikenda u maju. Do kraja je ostalo još 11 kola, Barselona ima dva boda više od Reala, Selta je prva iznad crte sa bodom više od Majorke i tri od Leganesa, dok je Espanjol posljednji sa šest bodova zaostatka za timom iz Viga.

Tim povodom, oglasili su se treneri nekolicine timova La Lige i postavili pitanje: A, pripreme?

"Kada se takmičenje nastavi, fer bi bilo prema svima da imamo vremena za kratke pripreme. Bar sedam dana, ako ne i dvije nedjelje", prenio je trenutno nezaposleni Unai Emeri stav većine poslije konsultacija koje su vođene u udruženju španskih trenera.

Gustavo Pojet je predložio da prije odluke o datumu prve naredne fudbalske utakmice u Španiji, vjerovatno i Zapadnoj Evropi, budu obavljene konsultacije sa strukom.

"Stavovi ljudi iz stručnih štabova moraju da se poštuju. Oni bi trebalo da budu ti koji će reći kada bi igrač mogao da bude spreman za povratak", uputio je Pojet na fizioterapeute, timske lekare, kondicione trenere i ostale koji dnevno vode brigu o fudbalerima tokom sezone.

"Teško je to sada reći sa sigurnošću, ali iz ličnog iskustva mislim da bismo za dvije nedjelje mogli da pripremimo ekipe za vrhunski fudbal", rekao je nekadašnji as Viljareala, Atletika, Mančester junateda i reprezentacije Urugvaja, Dijego Forlan.

"Ako pauza bude trajala mjesec dana ili duže, neophodno je deset do 15 dana priprema", rekao je Gregorio Mancano i dodao da se Havi Garsija slaže s njim.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC