Košarka

Nebojša Čović: Nemoguće je dati odgovor na pitanje koje ste postavili...

Autor Milutin Vujičić

Tema je naravno košarka širom Evrope.

Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda mts nije se često oglašavala od prekida sportskih takmičenja u kojima se takmiče, usljed pandemije korona virusa, samo je prvi čovjek kluba Nebojša Čović tokom marta poručio da nije vrijeme za priče o sportu - nego treba sačuvati živote.

Isti stav Čović je ponovio i u razgovoru za specijalizovani košarkaški portal "Jurohups" koji je odlučio da kontaktira sve klubove koji se takmiče u Evroligi, čiji se epilog za sada ne zna.

"Praktično je nemoguće odgovoriti na pitanje koje ste postavili", poručio je Nebojša Čović koji je dodao da je situacija, ne samo u Srbiji, nego globalno, izuzetno teška i kompleksna i da je naravno prioritet sačuvati živote.

"Kada prođe opasnost od COVID-19 virusa, za šta nemamo nikakvu prognozu, prilično je jasno da će zbog posljedica ove pandemije, kako lokalno tako i globalno, biti potrebno promijeniti sve segmente života, ne samo sporta. To će prvo udariti ekonomske sisteme svih zemalja i neizbježno će dovesti do zahtjeva za promjenama u sportu".

Nebojša Čović je rekao da je najveći problem to što je "cijeli svijet iznenađen", i da se kod pandemije uvijek otvara mnogo nepoznatih - na koje mi nemamo odgovor.

"Bićemo spremni da pričamo na sve teme kada se stvore uslovi i kada budemo bezbjedni od korona virusa. Do tada, ponavljam, prioritet je sačuvati živote, tako da koristim ovu priliku da u ova teška vremena poželim zdravlje svim igračima i predstavnicima klubova širom Evrope", zaključio je Nebojša Čović u razgovoru za "Jurohups".

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.