Košarka

Evroligaški transfer: Posle Dejana Radonjića, Bajern dovodi njegovog kuma

Autor Mladen Šolak

Nemački šampion postigao dogovor sa uspešnim crnogorskim stručnjakom.

Izvor: MN PRESS

Dejan Radonjić vodio je Bajern dve godine, sa njim osvojio dve titule Bundesa, pa se rastao minule zime sa Markom Pešićem i saradnicima iz rukovodstva.

Prema pisanju portala "Eurohoops", na mesto šefa struke Bavaraca uskoro bi mogao da bude postavljen Zvezdan Mitrović, crnogorski trener koji je Radonjićev kum.

Mitrović je od 2018. šef struke Asvela, sa kojim je imao uspešan period. U klubu Tonija Parkera osvojio je titulu francuskog prvenstva i uz to nastupio u Evroligi. Prethodno je bio prvak i sa Monakom.

"Mitrović je skoro odbacio glasine o svom prelasku u Bajern, ali uskoro se očekuje zvanična potvrda. On ima ugovor do 2021. godine i trenutno pregovara o svom obeštećenju", napisao je grčki portal.

Bajern je od Radonjićevog odlaska vodio Oliver Kostić.

Kada Mitrovićev prelazak bude ozvaničen, on će preuzeti ekipu čiji je dugogodišnji lider srpski košarkaš Vladimir Lučić.

Takođe, kondicioni trener Bavaraca je Dragan Gačević, crnogorski stručnjak koji je ove nedelje dao intervju za MONDO o povratku košarkaša u trenažni proces posle dugog perioda van terena.

Tagovi