• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marko Simonović: Samo zbog njega se nisam vratio u Zvezdu!

Autor Milutin Vujičić

"Mi smo profesionalci, svjesni smo da te neki trener voli, a neki ne, i moramo da idemo dalje", naveo je nekadašnji košarkaš Zvezde Marko Simonović.

 Marko-Simonovic-se-zbog-Milana-Tomica-nije-vratio-u-Zvezdu Izvor: MN PRESS

Iskusni srpski reprezentativac Marko Simonović (33) u dva mandata je nosio dres Crvene zvezde u kojoj je bio i kapiten.

Prvo je iz Albe stigao u ljeto 2012. godine i dvije godine predvodio crveno-bijele, da bi se potom vratio 2015. iz Po Orteza - za još dvije uspješne sezone. Malo je nedostajalo da Simonović i treći put završi na Malom Kalemegdanu, ali to se nije desilo.

Njemu je završio ugovor sa Zenitom i pregovarao je sa Crvenom zvezdom, ali je u intervjuu za "Sport Klub" otkrio u čemu je bio problem i zbog čega je izabrao Cedevitu Olimpiju.

Možda će vas zanimati

"Kad sam završio epizodu u Zenitu, ušao sam u pregovore sa Zvezdom. Ja imam sjajne odnose sa gospodinom Čovićem i brzo smo sklopili dogovor oko svega. U pitanju je bio višegodišnji ugovor, ideja da u Zvezdi završim karijeru", naveo je Simonović.

"Ipak, na kraju se priča nije realizovala zbog trenera Milana Tomića. On se usprotivio mom dolasku i tu se sve završilo".

Zanimljivo je da je Milan Tomić vrlo brzo, već na startu sezone, otišao iz Crvene zvezde, pa nije bilo prostora za "preokret" u pregovorima pošto je Marko Simonović već bio u Ljubljani, da bi kasnije otišao u špansku Unikahu.

"Mi smo profesionalci, svjesni smo da te neki trener voli, a neki ne, i moramo da idemo dalje. Žao mi je što se nisam vratio, naravno, svi znaju koliko volim Zvezdu i da sam uvijek davao sve od sebe za klub. Veliki sam zaljubljenik u Zvezdu, ali šta je tu je. Možda bude nove prilike u budućnosti, ko zna", naveo je Simonović.

Jedan od ljubimaca navijača Crvene zvezde, poznat po fantastičnom šutu za tri poena, nastavio je da prati klub i po odlasku, a ovih dana aktuelna su i dešavanja u ABA ligi.

Čeka se i dalje konačna odluka o tome kako će takmičenje biti završeno, a Marko Simonović smatra da bi bilo nepravedno da Partizanu pripadne titula, iako su na kolo do kraja regularnog dijela sezone prvoplasirani, ali bi to narušilo format plej-ofa koji daje šampiona.

"To ne bi bilo pravedno. Vidite da se retko gdje proglašava šampion u takvoj situaciji, gotovo nigdje. Evo, u VTB ligi, koja je među najjačima u Evropi, tamo nije bilo šampiona. I zaista ne kažem to zato što sam igrao u Zvezdi, pa sam sad nešto protiv Partizana. Oni jesu imali dobru sezonu, prvi su, ali situacija je svuda jako teška. Mišljenja sam da se ne treba proglasiti šampion, ako se ne nastavi sezona", zaključio je reprezentativac Srbije.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC