• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović: Zvezda je za kraj na terenu, ali sumnjam da je to realno

Autor Mladen Šolak

Predsjednik crveno-bijelih spektičan po pitanju nastavka sezone.

 Nebojsa-Covic-Crvena-zvezda-kraj-sezone-na-terenu Izvor: MN PRESS

I dalje je nepoznato da li će i pod kojim uslovima biti završena košarkaška sezona u ABA ligi, kao i u Evroligi i NBA ligi.

Iako se naziru prijedlozi i scenariji prema kojem bi se igrači poslije višemjesečne pauze vratili igri, još je previše objektivnih razloga da nadležni izađu i eksplicitno kažu da će se vratiti taj sport.

Možda će vas zanimati

Predsjednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je u ponedjeljak gostujući na TV "Happy" da je stav crveno-bijelih da se sezona završi na parketu, ali... 

"Zvezda se zalaže da se prvenstva završe do kraja, da se odigraju, pa da se na terenu dobiju eventualno pobjednici. Da li će to biti realno? Nisam siguran", rekao je on.

On je rekao da su i crveno-bijeli dobili instrukcije vlade i kriznog štaba za treniranje vrhunskih sporista na otvorenom. U skladu sa tim, danas su počeli treninzi fudbalera "vječitih rivala", kao i košarkaša Partizana.

"Jedno je otvoreno, a drugo su hale. Ovaj period ćemo koristiti za uvođenje u trening. KK Crvena zvezda je 11. marta prekinula sve aktivnosti, imali smo specifičnost da smo bili u Madridu i da je trebalo da igramo sa Realom, a na sreću nismo. Ispostavilo se da su petorica igrača Reala bila zaražena. Naši igrači proveli su 28 dana u karantinu, ostao je Odžo. Vidjećemo kakvo će biti uvođenje u trening. Mislim da je bilo nepristojno i nemoralno pričati o sportu, rezultatima, tabelama... Naš stav je bio da zaustavimo tu priču. Naravno, vodili smo brigu o igračima, trenerima", dodao je on.

Izvor: MN PRESS

Čović je rekao da u vladinim instrukcijama piše da bi igrači trebalo da održe dva metra distance i rekao da je i to jedno od spornih pitanja kada je u pitanju košarka.

"To održavanje distance je u fudbalu, rukometu i košarci nemoguće... Ima puno otvorenih stvari. Rečeno je od strane stručnih ljudi, epidemiologa, infektologa da se virus prenosi aerosolom a možeš zamisliti kako pršti sa svih strana kada su igrači u duelu. A još nemamo potvrdu da li se može virus prenijeti preko znoja. Taj odgovor nismo dobili".

Na pitanje da li će Evroliga biti završena na parketu, Čović je ukratko prepričao plan vodećeg evropskog takmičenja.

"Evroliga je napravila varijantu da pokuša da od 4. do 26. ili 27. jula odigra sve na jednom mjestu, a od 4. jula do 17. jula da se odigra Evrokup, takođe u jednom gradu. Ne znam koliko će to moći da se sprovede. To je 18 klubova, 20 igrača je tu, 90 igrača su Amerikanci, što je 25 odsto. A pandemija se ne razvija na isti način u svim zemljama. Ima puno otvorenih pitanja", dodao je predsjednik Zvezde.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC