• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliko priznanje: Bogdan u timu decenije Evrolige!

Autor Mirjana Šegan

Srpski reprezentativac izabran je u najbolji tim najelitnijeg evropskog takmičenja u periodu od 2010. do 2020. godine

 Bogdan-Bogdanovic-idealni-tim-Evroliga-2010-2020 Izvor: MN PRESS

Bogdan Bogdanović ostavio je veliki trag u evropskoj košarci, što je potvrđeno i time što je izabran u najbolji tim decenije Evrolige u periodu između 2010. i 2020. godine.

Srpski reprezentativac, koji trenutno nastupa u NBA ligi za Sakramento Kingse, našao se u tom timu kao deveti izabrani igrač, a drugi iz Srbije posle Miloša Teodosića.

Pre njih dvojice glasovima navijača, medija, igrača i trenera izabrani su i Nando De Kolo, Dimitris Dijamantidis, Luka Dončić, Kajl Hajns, Serhio Ljulj, Huan Karlos Navaro i Jorgos Printezis.

Možda će vas zanimati

Bogdanović je od debija u najelitnijem evropskom takmičenju 2012. godine u dresu Partizana odmah pokazao da je "rođen za košarkaški teren".

Već sljedeće godine prosječno je bilježio 14,8 poena po meču, a u sezoni 2013/2014. treneri ekipa izabrali su ga za "Zvijezdu u usponu". Nakon toga Željko Obradović ga je doveo u Fenerbahče, gdje je ponovo zaslužio istu nagradu i postao jedini igrač koji je ponio priznanje "Zvijezda u usponu" sa dva tima.

U prvoj sezoni stigli su do Fajnal-fora Evrolige, u drugoj su igrali finalni duel za titulu, gdje ih je zaustavio CSKA u produžetku, a onda je za turski tim predvođenom Bogdanovićem koji je postizao 19,3 poena prosječno, bila treća sreća.

Fener je 2017. osvojio titulu u Evroligi, prvi put u istoriji, a Bogdanović je u finalnom meču protiv Olimpijakosa (80:64) bio prvi strijelac ekipe sa 17 poena.

I sa reprezentacijom Srbije se okitio medaljama. Osvojio je tri srebrna odličja - na Svjetskom kupu 2014 u Španiji, Olimpijskim igrama u Riju 2016. i na Eurobasketu u Turskoj 2017. godine.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC