• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijer liga se vraća, ali će utakmice biti kraće od 90 minuta!?

Autor Milutin Vujičić

Prvo pet izmena, pa sad i ovo... Da li je to fudbal?

 Premijer liga se vraća, ali će utakmice biti kraće od 90 minuta!? Izvor: Guliver/Getty images/Clive Brunskill, Clive Brunskill/Getty Images Europe

Fudbalski šampionat Francuske (Liga 1) je prekinut, nemačka Bundes liga se vraća za deset dana, a u engleskoj Premijer ligi i dalje ne znaju šta da rade!

Već danima (možda i nedeljama) vode se razgovori o mogućem nastavku sezone 19/20, tek se povremeno spomene potpuna obustava pošto bi finansijske posledice mogle da budu strašne, pa se zbog toga traže i alternativna rešenja - neuobičajena za fudbal.

Možda će vas zanimati

"Dejli Mejl" piše da je glavni operativac Premijer lige, gospodin Gordon Tejlor, predložio da u slučaju nastavka sezone utakmice budu kraće od uobičajenih 90 minuta.

To je normalna stvar u mlađim kategorijama, a očigledan razlog zbog kog se ovakva promena predlaže u Premijer ligi jeste strah od povreda igrača koji će biti pod velikim pritiskom pošto nisu imali ekipne treninge skoro dva meseca.

Radili su individualno, ali to nije dovoljno, dok je pitanje i da li bi tri nedelje zajedničkog rada, koje se pominju u skoro svim ligama, bile optimalne da se vrate u odgovarajuću formu.

Za sada nema informacija o tome za koliko bi poluvreme moglo da bude skraćeno, ali će navijačima, ako ovo bude usvojeno, svakako biti čudno da posmatraju utakmice u takvom formatu, međutim verovatno bi i to prihvatili samo da se fudbal vrati.

Prethodno se govorilo o tome da bi utakmice mogle da budu odigrane na neutralnom terenu bez prisustva publike, a navodno bi bilo dozvoljeno pet izmena.

Podsetimo, Liverpul je ubedljivi lider na tabeli posle 29 kola i potrebno im je još šest bodova za titulu.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC