• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijer liga ide ka svom rešenju: 10 stadiona, 92 utakmice, nema ispadanja

Autor mondo.rs

Dok je Lampard isticao da je to nemoralno u odnosu na poziciju u kojoj se trenutno nalaze zdravstveni radnici u Britaniji, Barber je istakao da je to materijalna povreda integriteta takmičenja u poređenju sa pravilima koja su važila na početku sezone.

 Premijer-liga-se-nastavlja-na-10-stadiona. Izvor: Guliver/Getty images/Mike Hewitt

"Sve veći broj klubova Premijer lige okuplja se oko ideje da ostatak sezone bude odigran na desetak neutralnih stadiona pod uslovom da je opasnost od ispadanja u Čempionšip isključena", objavio je novinar BBC-a, Sajmon Stoun u nedelju.

Napominjući da se menadžer Čelsija, Frank Lampard i izvršni direktor Brajtona, Pol Barber, protive inicijativi o nastavku šampionata u vreme kada pandemija korona virusa na Ostrvu i dalje ostavlja ozbiljne posledice, Stoun navodi da je u ovom trenutku najrealnije da će preostale 92 utakmice elitnog ranga takmičenja biti odigrane na unapred određenim stadionima, koji će učesnicima pružiti maksimalnu bezbednost.

Možda će vas zanimati

Dok je Lampard isticao da je to nemoralno u odnosu na poziciju u kojoj se trenutno nalaze zdravstveni radnici u Britaniji, Barber je istakao da je to materijalna povreda integriteta takmičenja u poređenju sa pravilima koja su važila na početku sezone.

Barber, čiji tim se nalazi na dva boda iznad zone ispadanja, kaže da bi nagomilani finansijski problemi postali samo još ozbiljniji insistiranjem na tome da utakmice budu igrane pred praznim tribinama na neutralnim stadionima. Bez obzira na to što ugovor o TV pravima obezbeđuje svakom članu Premijer lige skoro 100 miliona evra prihoda po sezoni, Barber kaže da mali klubovi računaju sa prihodom od ulaznica i da bi ovako izgubili mnogo.

"Nemogućnost da igramo protiv velikih timova na našem stadionu pred 27.000 navijača Brajtona, u vatrenoj atmosferi, su više nego očigledni", rekao je Barber, podsećajući da ugovori igrača ističu 30. juna.

Ono o čemu vlasnici klubova ne žele da govore je činjenica da su godinama, pa i decenijama unazad, zarađivali milionske iznose učešćem u globalno najgledanijem nacionalnom fudbalskom prvenstvu i da su mahom, prilikom prve situacije u kojoj bi trebalo odreći se prihoda i eventualno uložiti zarađen novac, zauzeli poziciju u kojoj imaju za cilj samo - izbegavanje daljih gubitaka.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC